Banner Top

Log in
A+ A A-

Poluvrijeme: "Stari Grad" razbio Estonce već na poluvremenu

Futsaleri mostarskog "Starog Grada" opravdavaju ulogu favorita u meču drugog kola turnira UEFA futsal kupa u Mostaru, i na poluvremenu protiv estonske Narve vode sa 7:1.

Nakon pedesetak sekundi ekipa "Starog Grada" je došla do prednosti. Daniel de Souza se sjajno snašao u desnom uglu, probacio loptu kroz noge Akulenku i ostao sam pred Smelkovim, te lako realizovao tu situaciju.

Da želi sigurnu i ubjedljivu pobjedu vidjelo se u nastavku susreta. Igrala se peta minuta kada Mirko Hrkać nakon kornera pronalazi kapitena Marija Aladžića, a kapiten domaćina lijepim golejom iz voleja nastavlja gdje je juče stao protiv turskog šampiona.

Na treći gol domaćina čekalo se tri minute. Vladan Vesić je na desnoj strani izlomio čuvara, namjestio se na lijevu nogu, i onda precizno pogodio gol Smelkova za 3:0.

Smirili su domaći nakon toga utakmicu, ali onda u posljednjem dijelu prvog poluvremena prava goleada. Prvo na isteku 16. minute Vladan Vesić asistira De Souzi, a zvaničnom treneru u Evropi nije bilo teško da pogodi po drugi put mrežu Estonaca. Samo dvadesetak sekundi kasnije sve je uradio sam Kristijan Radin, a onda na drugoj stativi uposlio Vesića koji takođe postiže svoj drugi gol na meču.

Ponovo dvadesetak sekundi nakon tog gola Narva stiže do prvog gola. Penal je pogodio Akulenko.

Da mu ne pobjegnu na listi strijelaca u ovom meču De Souza i Vesić, pobrinuo se Marijo Aladžić na isteku 17. minute. Šutirao je Bošković, lopta se od odbrane odbila do Aladžića koji sa desetak metara pogađa za 6:1, a onda i sam Bošković izlazi 1 na 1 nakon greške Šilkova i sigurno pogađa za velikih 7:1.

FC Mostar SG - Narva Junajted  (7:1)
USRC Midhat Hujdur, Mostar
Gledalaca: 500
Sudije: Dejan Veselić (Slovenija) i Gerd Biloj (Belgija)
Strijelci: 1:0 De Souza 1, 2:0 Aladžić 5, 3:0 Vesić 8, 4:0 De Souza 16, 5:0 Vesić 17, 5:1 Akulenko 17, 6:1 Aladžić 17, 7:1 Bošković 18

FC MOSTAR SG: Galić, Babić, Pavlović, Daniel de Souza, Aladžić, Hodžić, Džemić, Radin, Hrkać, Kahvedžić, Radmilović, Bošković, Vesić, Šikalo
Narva: Smelkov, Akulenko, Bader, Bistrov, Fedorov, Gorbunov, Medvedeev, Vedehov, Panteleev, Kutuzov, Šilkov

FOTO/ADNAN DEMIĆ/Oslobođenje