Banner Top

Log in
A+ A A-

Ekonomac poveo Nacional u Elit rundu

Featured Ekonomac poveo Nacional u Elit rundu

   Očekivala se tvrda i neizvesna utakmica, prava rovovska borba između šampiona Belorusije i Srbije.

Nacional među 16 najboljih ekipa

Već se znalo da Nacional čeka ishod ovog meča jer su ranije igrači iz Zagreba ispratili Atinu '90 sa pola tuceta u mreži... Iako je Lida krenula nešto ofanzivnije jer im je odgovarala samo pobeda u ovom presudnom meču, puleni trenera Rajića su odgovorili takođe čvrstom i sigurnom igrom, pre svega u odbrani...

Ekonomac je igrao za čast i rejting Uefa, ali i za vernu publiku, i konkurenta iz Zagreba ekipu Nacionala. Lidselmašh Lida je imala više od igre u prvom delu utakmice, ali je u nastvaku Ekonomac preuzeo inicijativu i lomio otpor žilavih gostiju. Nervoza i značaj utakmice su učinili da fustal nije bio na visokom nivu što se kvaliteta tiče. Gosti su prednjačili u oštroj igri ali je Ekonomac ostao bez kapitena Rnića jer je dobio drugi žutu karton, što je automatski značilo crveni i isključenje na dva minuta sa pravom zamene. I onda je došao trenutak odluke, Vitalij Borisov je dobio loptu od Momčilovića, pa nanizao dva protivniča igrača uz aut liniju, i lobovao istrčalog vratara Lide za 1:0, a Ekonomac je u tim trenucima imao igrača manje!

Bez dileme Vitalij Borisov je dokazao klasu, opravdao poverenje uprave Ekonomca, vratio se sa SP iz Kolubije i postao centralna figura ovog turnira u Kragujevcu!

Više nego zasluženo Ekonomac i Nacional nastavljaju takmičenje u Elit rundi, a Zagreb će sasvim sigurno biti domaćin jedne od grupa sledeće runde UEFA Futsal Kupa.

Media