Banner Top

Log in
A+ A A-

Nacional među 16 najboljih ekipa

  Nacional je u dvoboju trećeg kola Glavne runde UEFA futsal Kupa pobedio grčkog prvaka Atinu '90. Nacional se plasirao u Elitnu rundu UEFA Futsal kupa, polse pobede Ekonomca...

Ekonomac pobedio rapoložene grke

Zagrepčani su sasvim očekivano u dvoboju trećeg kola glavne runde UEFA Futsal kupa jer svladali ubedljivo sa 6:0 grčki tim Athinu '90, i onda je u poslednjoj utakmici turnira domaći Ekonomac bio bolji sa minimalnih 1:0 od Lidselmašha LIDE. Dvoboj između Nacionala i Athine '90 bio je igra mačke i miša, jer Grci nikako nisu mogli parirati razigranim Zagrepčanima. Puleni trenra Nacionala Kujtima Morine već su na startu utakmice poveli, u trećem minutu stigli do vođstva.

Kapiten Tihomir Novak se prvo driblingom na desnoj strani rešio direktnog čuvara, pa snažnim udarcem sa desetak metara pogodio mrežu vratara Mihalitsisa. Samo šest minuta kasnije već je bilo na semaforu 2:0, jer je Čujec izbio sam sam na grčkog vratara, zarolao je loptu, zaobišao golmana i pogodio praznu mrežu. Na ubedljivih 3:0 povisio jekristijan Kiki Postružin koji je iz blizine prosto zakucao loptu u mrežu nakon odlične akcije Jurića i Novaka.

Igra Grčkog prvaka Atine '90 se raspala sredinom prvog poluvremena, jer u 14. minutu svoj drugi pogodak na ovom turniru, a prvi na ovoj utakmici, postigao je i Perić. Ubrzo je iz neposredne blizine nakon asistencije kapitena Novaka pogodio i Amadeu. Kristijan Postružin u nastvaku je postigao svoj drugi pogodak, za ubedljivih 6:0, što je ujedno bio i konačan rezultat utakmice.

Nacional čeka rezultat utakmice Lida – Ekonomac…