Banner Top

Log in
A+ A A-

Odlična igra "Centra"; Na poluvrijeme sa egalom

Nakon prvog poluvremena utakmice u "Pala Paternesi" između "Real Rietija" i "Centra" rezultat je 2:2.

Utakmica je počela sa nekoliko odličnih prilika na obje strane. Dvije je imao domaćin, a jednu gosti. Meč je otvorio Vieira. Uhvatio je on volej poslije jednog kornera, ali se lopta od prečke odbija u gol aut. UZvratio je par trenutaka kasnije Bilal Jelić. Snažno je šutirao, a kapiten i golman domaćih, Đuzepe Mikoli, izbacuje loptu u korner.

Novu veliku priliku imao je domaćin u drugoj minuti. Vieira i Luizinjo su lako došli pred gol, praktično se htjeli i uštetati u gol "Centra", međutim Luizinjo je promašio sa par metara gol. Kako se rješava takva situacija pokazao mu je Vieira u 3. minutu. Luizinjo ga je uposlio, a Vieiri nije bilo teško da sa tri metra ubaci loptu u praznu mrežu.

Da Luizinju bolje idu asistencije pokazao je minutu kasnije. Spojio je sa golom Saula, a futsaler domaćih to ne propušta. "Centar" baš kao i u meču sa Sportingom juče vrlo lako prima dva pogotka na otvaranju meča.

Neposredno nakon gola velika prilika za "Centar". Anel Radmilović je sam izašao na golmana Mikolija, ali ga je kapiten domaćin sjajno sačekao i spriječio pogodak. Što je uradio tada Mikoli nije uspio u šestoj minuti. Prekrasan gol, možda i najljepši u dosadašnjem dijelu UEFA Futsal kupa postigao je Bilal Jelić. Đuderija je kratko izveo slobodan udarac, a Jelić je lijevom nogom pogodio same rašlje gola Mikolija.

Prvi gol dao je krila sarajevskoj ekipi. Nastavili su oni sa atacima tada, a "Rieti" kao da je bio zbunjen takvim razvojem situacije na terenu. Iskoristili su to gosti, te stižu do poravnanja u dva poteza. Golman Bahrudin Omberegović daje loptu Jusiću, a ovaj to koristi i pogađa za 2:2.

Opet nakon tog gola počinje da igra domaća ekipa. Oba puta prijeti Vieira. Oba puta Bahrudin Omerbegović sjajno interveniše i ostavlja utakmicu u egalu.

Od tada nema previše uzbuđenja na terenu, a oba golmana obavljaju svoje zadatke vrlo uspješno. Omerbegović na samoj crti, a Mikoli vrlo tačnim i preciznim izlijetanjima. Novi okvir gola Rieti pogađa u 17. minutu. Nakon kornera Saula, Luizinjo je pogodio stativu.

Samo napad kasnije velika prilika i za "Centar". Ponovo je Anel Radmilović sam izašao na Mikolija, ali ponovo nije uspio da ga u situaciji 1 na 1 savlada. 

"Real Rieti" je imao i kazneni udarac u 19. minutu. Odavno su obje ekipe izašle iz bonusa, a kazneni udarac su domaći imali u 19. minutu, no šut Luizinja je odbranio Bahrudin Omerbegović.  Ono što je uradio Luizinjo, uradio je i Anel Radmilović pola minute kasnije. Dobio je "Centar" kazneni udarac, ali je Radmilović promašio okvir gola.

Odlično prvo poluvrijeme je iza nas, ali i za MNK "Centar". Imaju odličan rezultat, i vrlo kvalitetnu igru, a centralne figure meča su dva golmana, Bahrudin Omerbegović i Đuzepe Mikoli.

REAL RIETI - MNK CENTAR  (2:2)
"Pala Paternesi", Folinjo
Gledalaca: 350
Sudije: Gabor Kovač (Mađarska), Josip Barton (Makedonija)
Strijelci: 1:0 Vieria 3, 2:0 Saul 4, 2:1 Jelić 6, 2:2 Jusić 9
Žuti kartoni:

Real Rieti: Mikoli, Đefe, Luizinjo, Vieira, Saul,  Jonson, Halimi, Korsini, Rici, Martineli, Pedrito, Duio, Turmena, Ćesaroni  Trener: Mario Petriarka

Centar: Omerbegović, Sipović, Jelić, Radmilović, Mulahmetović, Kapo, Mršo, Salčin, Đuderija, Handžić  Trener: Josip Lokmer