Banner Top

Log in
A+ A A-

MNK "Centar" vodi na poluvremenu protiv "Baltije"

Sarajevski "Centar" vodi sa 1:0 na poluvremenu odlučujuće utakmice turnira u Panevežisu Preliminarne runde UEFA Futsal kupa protiv domaćina, litvanske "Baltije".

Podsjećamo, MNK "Centar" i remi vodi u narednu rundu takmičenja.

Od prvog minuta utakmice "Centar" je zadavao više problema domaćinu turnira. Ponajviše glavobolje odbrani i golmanu "Baltije" pravio je Anel Radmilović koji je prvo pogodio stativu, a zatim je još nekoliko puta šutirao, a golman domaćih ili branio njegove šuteve, ili je to išlo van okvira gola. 

Sve do 13. minute nije bilo golova, a onda je ljetno pojačanje "Centra", na pozajmici iz "Tanga", Emir Sipović pogodio mrežu kapitena Aidasa Skeiverisa za 1:0. Do tada, "Baltija" jedva da je ozbiljnije zaprijetila golu Bahrudina Omerbegovića, ali su onda u 14. minutu imali sjajnu priliku. Baranauskas je odlično ostavio loptu za ikusnog Arunasa Šteinasa, a ovaj odlično šutirao, no lopta je odsjela na prečki gola "Centra".

Nakon toga utakmica se do kraja poluvremena otvorila. Anel Radmilović je sjajno slomio odbranu "Baltije", ali se nije dao prevariti i golman Skeiveris, pa je odbranio taj šut i odbio loptu u polje. U nastavku napada, Radmilović kratko izvodi jedan aut, i sjevnula je kontra domaćina, no iz dobre pozicije Butenjas šutira pored gola. Novu priliku za "Centar" imao je i Bilal Jelić, ali je u posljednji trenutak defanziva Litvanaca intervenisala, da bi onda u dva navrata Sekiveris izašao kao pobjednik i iz duela sa Nerminom Jusićem.

Prvo poluvrijeme zatvoreno je vrlo dobrim šutem Nebilevičiusa, ali je Bahrudin Omerbegović ostao koncentrisan, i odbranio je taj šut. MNK "Centar" na poluvremenu ima prednost od 1:0, i više od igre uprkos činjenici da zbog povrede na parketu nema Nijaza Mulahmetovića, koji se skinuo ali ne ulazi u igru.

MNK CENTAR - BALTIJA  (1:0)
CIDO Arena, Panevežis
Sudije: Simon Todorovič (Slovenija); Valentin Ciuplea (Vels)
Strijelci: 1:0 Sipović 13
Žuti kartoni: Mršo, Omerbegović (Centar)

Centar: Omerbegović, Jusić, Kahvedžić, Novoselac, Radmilović, Suković, Mršo, Đuderija, Sipović, Mulahmetović, Jelić, Sarić, Handžić Trener: Josip Lokmer

Baltija: Skeiveris, Butenjas, Šteinas, Jeremejev, Baranauskas, Duršlikas, Palauskas, Zaborskis, Stankevičius, Kazokaitis, Nebilevičius, Švelna  Trener: Darius Butkus