Banner Top

Log in
A+ A A-

Muminović: Vjerujem u svoje momke

Poslije današnjeg drugog kola turnira Preliminarne runde u litvanskom Panevežisu, jasno je da će posljednje kolo i meč domaće "Baltije", i šampiona BiH, sarajevskog "Centra", odlučivati o plasmanu u narednu rundu takmičenja.

"Centar" iza sebe ima dvije ubjedljive pobjede nad "Lajnksom" i "Istanbulskim univerzitetom", dok "Baltija" nije bila tako ubjedljiva, pa bi i eventualni remi bio dovoljan "Centru" da se plasira u Glavnu rundu. Predsjednik kluba, Dženan Muminović, rekao je za naš portal da je njegova ekipa u prva dva kola pokazala zašto su došli sa bremenom favorita na turnir, te da im ipak neće biti lako i protiv Litvanaca.

- U ove dvije utakmice smo pokazali da smo dobra ekipa i da sa pravom nosimo epitet favorita. Što se tiče Litvanaca gledali smo ih u obje utakmice, i mogu slobodno da kažem da su veoma čvrsta ekipa, i neće nam biti nimalo lako sa njima, ali ja vjerujem u svoje momke, i vjerujem da će ostaviti srce na teren kako bismo prošli u narednu rundu takmičenja. Jedino što nas brine i što je veliki problem je povreda kapitena, Nijaza Mulahmetovića, i kako sada stvari stoje nećemo ga imati protiv Litvanaca, rekao je za naš portal Dženan Muminović.

Utakmica MNK "Centar" - "Baltija" igra se u subotu od 13,30.