Banner Top

Log in
A+ A A-

Počeo UEFA Futsal kup: Atina 90 minimalno bolja od Tre Fioria

Preliminarna runda UEFA futsal kupa za sezonu 2016/17 počela je danas u Podgorici utakmicom između šampiona Grčke, "Atine 90" i šampiona San Marina "Tre Fioria".

Iako su smatrani za apsolutnog favorita u ovom meču Grci su se poprilično namučili kako bi savladali ekipu iz San Marina, te su na kraju sa minimalnih 3:2 ipak upisali pobjedu.

Golom svog ponajboljeg futsalera, Danila Businjanija "Tre Fiori" je poveo sa 1:0 u 12. minutu utakmice. Nije dugo trebalo Grcima da se vrate u meč pa su golovima Đorđosa Ntovelakisa u 14. i iskusnog Leonidasa Papadopulosa u 17. minutu uspjeli da preokrenu rezultat. Egal nominalnom gostu u ovom susretu donio je Andrea Ercolani na deset sekundi prije kraja prvog poluvremena.

U nastavku susreta Dimitros Ntarlas postiže gol u 23. minutu, i ispostaviće se postavlja konačan rezultat utakmice. "Atina" je u ovom meču čak 36 puta šutirala na gol šampiona San Marina, od toga 14 puta u okvir gola, ali je na golu bio odlični Matia Proti.

Od 20,30 svoju utakmicu igraju domaćin "Vojska Crne Gore" i "Blu Medžik" iz Dablina.

ATINA 90 - TRE FIORI  3:2 (2:2)
Dvorana Morača 
Sudije: Alehandro Martinez Flores (Španija) i Mario Belavi (Slovačka)
Strijelci: 0:1 Businjani 12, 1:1 Ntovelakis 14, 2:1 Papadopulos 17, 2:2 Ercolani 20, 3:2 Ntarlas 23
Žuti kartoni: Businjani (Tre Fiori)

ATINA 90: Vaidanis, Begaj, L.Papadopulos, Ntarlas,G. Papadopulos, Mihalicis, Kriciopis, Ntovelakis, Oikonomopulos, Krisiopis Trener: Džon Ziavas

TRE FIORI: Proti, Pođijali, Macina, Businjani, Samarini, Agostini, Maseti, Longoni, Rosini, Sera, Gerloni, Ercolani, Antoneli     Trener: Masimilijano Spada