Banner Top

Log in
A+ A A-

Evropske vize za Kolumbiju

          Poznato je svih 14 selekcija koji će učestvovati u baražu za SP u Kolumbiji naredne godine.

 

          Među timovima koji se nadaju prolasku na završnicu SP u Kolumbiji su: pre svih Španija (dvostruki Svetski prvak), kao i učesnici sa poslednjeg SP 2012. godine – Italija (aktuelni Evropski prvak), Portugal, Rusija, Srbija i Ukrajina. Podsećamo da je Holandija već učestvovala daleke 1989. godine kada je ujedno bila i domaćin prvog Svetskog šampionata a preostale četiri selekcije će u slučaju uspeha u baražu biti po prvi put učesnici završnice SP 2016. godine: Azerbejdžan, Belorusija, Slovenija i Slovačka.

Glavna runda kvalifikacija – prvoplsirane i drugoplasirane reprezentacije po grupama, tako će biti razvrstani po šeširima:

Grupa 1: Ukraina *, Mađarska *

Grupa 2: Azerbajdžan *, Belorusija

Grupa3: Rusija *, * Srbija

Grupa 4: Španija *, Holandija

Grupa 5: Kazahstan *, Slovenija *

Grupa 6: Portugal, *, Poljska

Grupa 7: Italija *, Slovačka

/* U konkurenciji i Evropskog prvenstva - UEFA Futsal EURO 2016 u Beogradu/

 

          Žreb za plej off, će biti održan, u Beogradu 12. februara, tokom Evropskog prvenstva. Naime, svaki pobednik grupa će se izvući protiv drugoplasiranog, mada drugoplasirani tim ne može da igra protiv prvoplasiranog tima iz iste grupe kvalifikacija glavne runde. Termini su već poznati prvi mečevi će se igrati 22. marta 2016. a revanši 12. aprila 2016. godine. Pobednici ovih baraža (njih 7.) će predstavljati selekcije iz Evro zone tj. UEFE. Naredne godine od 14. septembra do 2. novembra je na programu finalni turnir najbolje 24 reprezentacije sveta u Kolumbiji.

Predstavnici po kontinentimana SP - Kolumbija 2016.:

AFC: 5

KAF: 3

KONKAKAF: 4

CONMEBOL: 4 uključujući i domaćina - Kolumbiju

OFK: 1

UEFA: 7