Banner Top

Log in
A+ A A-

Finale večeras u 21.30

Featured Finale večeras u 21.30

A sada sledi konačni rasplet...

 

Večaras pada zavesa na osmo po redu SP u futsalu, koje se održava u Kolumbiji. Preostale su još utakmice za treće mesto i finale. Osmo SP su obeležile rane eliminacije izrazitih favorita šampiona Brazila, vicešampiona Španije i domaćina Kolumbije, četvrtoplasirane selekcija sa prethodnog SP održanog na Tajlandu 2012. godine.

19.00h   III mesto: Iran – Portugal,

21.30h   Finale: Rusija – Argentina.

U 19.00h je na rasporedu utakmica za treće mesto između selekcija Irana i Portugala. Može se reći da nema favorita, ipak prvak Azije je u maloj prednosti pošto je imao dan duže za odmor a i mogli su svi da posmatraju meč između Argentine i Portugala. Sa druge strane, reprezentacija Portugala je već napravila uspeh iako bi bronzana medalja značila svima. Rikardinjo je izvesno najbolji strelac a da bude treći može da se nada i tituli najboljeg igrača ovog SP...

Finale je na programu od 21.30h, već je dobro poznato da se sastaju reprezentacije Rusije i Argentine. Rusi imaju dan odmora više i biće kompletni povratkom u tim Romula. Oba meča se igraju u Coliseo de Pueblo, u gradu Kali. Nema nepoznanica obe selekcije se dobro poznaju, a ko god da pobedi prvi put će podići pehar... Ovo SP će ustati upamćeno i po odlasku Falakaa u legendu sa čak 45 postignutih golova na svetskim prvenstvima, i suzama brazilca nakon eliminacije od selekcije Irana.

Do sada su svetski šampioni bili Brazilci (5x) i Španci (2x). Direktni TV prenosi će biti na kanalima Eurosporta što se Evrope tiče. Ostaje da se vidi da li će zbornaja komanda sa brazilskom aromom biti jača nego Gaučosi. Pravdu će deleiti u finalu glavni sudija Fernando Gutijerez Lumbreras iz Španije, za kraj uspešne FIFA karijere.