Banner Top

Log in
A+ A A-

Argentina u finalu

Featured Argentina u finalu

   Sasvim zasluženo je reprezentacija Argentine je pobedila Portugal i plasirala se u finale SP u Kolumbiji.

Magija Rikardinja protiv Gaučosa

Argentina – Portugal 5:2 (4:1)

Već prvi nagoveštaj na utakmici pripao je Gaučosima, ali udarac je izblokiran. Konstantni napadi nisu dali rezultat sve do petog minuta kada majstorija Borute baca halu u derilijum. Odlično prima jednu dubinsku loptu a zatim brzo prebacuje portugalskog golmana Bebea pa šutira neodbranjivo glavom za 1:0! Portugal je imao priliku za izjednačenje, ali odbrana Argentine je bila sigurna pa je lopta izbijena pred samim golom. Pokušajima se pridružuje i Rikardinjo ali bez rezultata. Izednačenje dolazi konačno u devetom minutu susreta, kada Rea koji se odlično ubacio u sredini na asistenciju saigrača pogađa za - 1:1.

Opet Argentina dolazi do prepoznatljive igre, i do novog vođtva. Strelac je bio Stazone koji zaboravljen na drugoj stativi, pogađa za 2:1, 11. minut. Od tog trenutka postoji samo Argentina, na terenu... Već u 12. minutu Vaporaki koji se snalazi i grudima postiže gol i 3:1. Totalni slom reprezentacije Portugala se dogodio već u 13. minutu kada Brandi postiže gol za nedpstižnih 4:1! Time je utakmica praktično rešena u samo tri minuta igre prvog poluvremena, što je ujedno bio i rezultat poluvremena.

U nastavku imao je Portugal inicijativu ali nije bilo golova tek pred kraj meča. Čak je Kardinal pogodio i stativu. Mreže su mirovale do 36. minuta kada Kuzolino posle prekida na asistenciju saigrača postiže gol sa distance oko 10-11 metara čime potvrđuje konačnu pobedu – 5:1. I za utehu pogađa Tiago Brito za konačnih 5:2.

Zasluženo Arentina ide u finale sa Rusijom, dok će se Portugal boriti sa Iranom za bronzu, i treće mesto na SP.