Banner Top

Log in
A+ A A-

Rusija prvi finalista

Featured Rusija prvi finalista

   U fantastičnom meču, Zbornaja komanda je savladala najprijatnije iznenađenje SP u Kolumbiji, reprezentaciju Irana, prvaka Azije!

Okršaj za medalju

Iran - Rusija   3:4 (1:1)

Reprezentacija Rusije je prvi finalista osmog SP u Kolumbiji. Utakmica je bila za istoriju selekcija Rusije i selektota Sergeja Skoroviča. Ipak je presudilo iskustvo i suvi kvalitet Rusa ali i naturalizovanih Brazilaca, mora se priznati da je Iran opet imao šansi da izbori bar nerešen retultat. Srce i inspiracija prvaka Azije ovog puta nije dalo rezultata. Reprezentativac Rusije Liskov postiže vodeći gol za špice – dobija loptu leđima okrenut golu protivnika, okreće se daje kratak for i iz prve šutira nebranjeno u rašlje! A tek kakav kol je postigao Iranac Esmailepur. Remek delo iz slobodnog udarca sa nekih 13 metara je pogodio pored živog zida, pod prečku, mrežu nemoćnog Gustava – 1:1! Što je ujedno i rezultat poluvremena.

Nastavak donosi još spektakularniji futsal. Prvo Iran u jednom napadu pogađa stativu a dva puta Gustavo fenomenalno brani zicere, da bi praktično u sledećem napadu Rusi posle kornera kaznili te promašaje posle udarca iz ugla siguran egzekutor je Abramov 1:2! Potom Eder Lima pogađa samo stativu, da bi iz jedne polukontre Hasan Zadeh pokazao koliko je Iran opasan – 2:2! I onda nije prošlo ni 25 sekundi Rusi odigravaju nekoliko brzih dodavanja i kapiten Šajahmetov ostaje sam iskosa pred golom, što koristi i postiže gol za 2:3! Tada Iran igra sa pet igrača u polju, što opet Rusi koriste i kažnjavaju preko Čisikale u 39.minutu, da bi tačku na i stavio Javid u poslednjim trenucima meča 3:4!

Reprezentacija Rusije je zasluženo prošla u finale jer je bila prva u grupi a potom savladala i Španiju kojo je vratila milo za drago od finala EP u Beogradu.

Media