Banner Top

Log in
A+ A A-

Iran prvi polufinalista SP

Featured Iran prvi polufinalista SP

   Koliko je futsal zanimljiv i dramatičan sport nabolje govori činjenica u prilog tome prva utakmica četvrtfinala SP, u kome je viđena sva draž ove sportske discipline...

Ko će u polufinale SP?

I Paragvaj i Iran su ušli u ovaj meč donekle rasterećeno jer su već pobedili bolje od sebe. Paragvaj je izbacio domaćina Kolumbiju, a Iran je napravio čudo eliminisavši svetskog prvaka reprezentaciju Brazila sa čuvenim Falkaom.

Paragvaj – Iran 3:4 (3:3,2:1)

U prvoj delu susreta reprezentacija Paragvaja je bolje otvorila meč. U 13. minutu je Salas sjajno asistirao slobodnom Martinezu na drugoj stativi koji butinom pogađa za 1:0, za Paragvaj! Ali kakav gol je postigao Esmaeilepur koji na dobijenu loptu iz korenera na prvu sjajnim udarcem sa oko 13 metara pogađa same rašlje za 1:1! Opet je Paragvaj u vođstvu, na asistenciju Vilalba kapiten Salas pogađa za 2:1!

U nastvaku je Irak pokazao svu snagu i raskoš futsala. Ređaju se prilike ali nema gola sve do 24.minuta kada javid opet čisti paučinu i poravnava 2:2. Četiri minuta pre kraja regularnog dela, velika greška igrača Paragvaja koji kao zadnji igrač gubi loptu ispred gola a Tavakoli iz Irana se stuštio ka mreži da bi ga oavj povuka i srušio. Crveni karton oprevdano pokazuje Tomić, sudija iz Hrvatske, a Iran koristi igrača više kada javid na asistenciju Tavakolija za 2:3! U samoj završnici meča Paragvaj igra sa pet igrača u polju, i to koristi Vilalba koji iz direktnog slobodnog udarca sa oko devet metara poravnana na 3:3!

Produžetak je bio zanimljiv ali jedini gol postiže Iran posle udarca javida iskosa sa desne strane , vratar Himenez samo odbija loptu do Esmaeilpura koji korisiti poklon i ubacuje loptu u mrežu za konačnih 3:4!