Banner Top

Log in
A+ A A-

Egipat do vrha napunio mrežu Kube

U premijernom meču osmog SP u Kolumbiji nije bilo dileme. Egipat je lako savladao selekciju Kube sa ubedljivih 7:1!

 

Kuba – Egipat 1:7 (0:4)

Već u sedamdesetoj sekundi utakmice Elašval je postigao fantastičan gol, udarcem pod prečku i od tada, na terenu je postojao samo jedan tim – Egipat. Kuba je nešto pokušavao a igrači Egipta su kažnjavali svaku grešku i u brzim kontra napadima punili mrežu Kube. Već u osmom minutu je bilo 2:0 a strelac je bio Eid inače trostruki strelac. Da bi Mizo uvećao prednost dva minuta kasnije 3:0 za Egipat. Kapiten Mizo nije bio precizan iz kaznenog udarca. Ali postignut je još jedan gol u 18. minutu kada je Homos pogodio mrežu za 4:0, što je ujedno bio i rezultat prvog dela meča. Pogodili su igrači Kube i stativu ali nisu ipak zatresli mrežu u prvih dvadeset minuta.

Nader je u nastvaku povisio na 5:0 u 23. minutu, da bi u opet Eid postigao gol za 6:0. Čast Kube koja očigledno nema kvalitet za ovu smotru najboljih selekcija sveta, je spasio Marero golom u 31. minutu meča. Konačnih 7:1 je delo trostrukog stralca Eida dva minuta kasnije.

Kuba: 12. Suarez (golman), 2. Marero, 4. Sokaras, 5. Egozkue, 10. Martinez (kap.), 1. Džonston (golman) , 3. Hernandes, 6. Marinjo, 7. Portal, 8. Bakuero, 9. Domongez , 11. Fialjo, 13. Ramirez, i 14. Kastiljo. Selektor: Klemente Reinoso.

Egipat: 1. Gamal (golman), 3. Elašval, 8. Mizo (kap.), 10. Moza, 12. Eid, 2. Abelatif (golman), 4. Homos, 5. Esam, 6. Nader, 7. Eika, 9. Mido, 11. Bedir, 13. Salah, i 14. Saber. Selektor: Emam Nader.

Tri žuta kartona su dobili reprezentativci Kube: Suarez, Hernander, i Bakuero.

Sudili su: Kamil Četin (Turska), Ondrej Černi (Češka), i treći sudija Alesandro Malfer (Italija).

 

Media