Banner Top

Log in
A+ A A-

SADA I ZVANIČNO - KRAJ! Barselona, Španija i futsal ostaju bez Paka Sedana! (VIDEO)

Pako Sedano Facebook.com/ Paco Sedano Pako Sedano

Kao što je Futsal Balkan najavio juče, u tekstu koji možete pročitati na sledećem linku:

NEOČEKIVANA ODLUKA NAJBOLJEG GOLMANA SVETA: PAKO SEDANO 'KAČI PATIKE O KLIN'?!

najbolji golman sveta za 2017. godinu, čuvar mreže Barselone i futsal reprezentacije Španije, Pako Sedano, odlučio je da kaže zbogom futsalu! Francisco Sedano Antolín, poznat i kao Paco Sedano, rođen je 2. decembra 1979. godine i tokom karijere branio je boje samo tri kluba. Na početku karijere nastupao je za tim Coslada, od 1999. do 2007. bio je član ekipe Fútbol Sala Móstoles da bi 2007. prešao u Barselonu gde je i završio karijeru! Veće uspehe u karijeri doživeo je po dolasku u Barselonu, sa kojom je osvojio sve što se može osvojiti, a postao je i član futsal reprezentacije Španije koja je sa njim na golu važila za vodeću evropsku i svetsku silu! Takođe, Pako Sedano bio je idol mladih sportista koji su počinjali da se bave futsalom

Izvor: Facebook.com/ Paco Sedano

ali i čovek velikog srca, pa je učestvovao na gotovo svakoj akciji koju je Barselona pravila za decu sa posebnim potrebama i za one kojima je pomoć neophodna.

Izvor: Facebook.com/ Paco Sedano

13. juna 2018. godine, Pako Sedano je na konferenciji za medije koja je održana povodom treće utakmice finalne serije šampionata Španije između Barselone i Inter Movistara (trenutno 2:0 za Inter, igra se na tri dobijene utakmice), objavio da će 'okačiti patike o klin':

Ovo je konferencija za štampu gde objavljujem kraj svoje karijere kako bih se oprostio od Barselone kako dolikuje - počeo je izlaganje Pako Sedano i tokom većeg dela konferencije, na kojoj su bili prisutni svi njegovi saigrači i veliki broj novinara, najbolji golman sveta nije mogao da sakrije emocije:

Hvala vam što ste došli u ovolikom broju, nisam mogao ni da zamislim da će vas biti ovoliko! Razlozi povlačenja su porodične prirode. U Barselonu sam došao pre 11 godina, a ćerka mi trenutno ima 12. Previše sam bio razdvojen od nje i vreme je da se posvetim porodici!

Ipak, Pako Sedano, čiji će broj biti povučen iz upotrebe, otkrio je da nema nameru da zauvek ode iz Barselone:

Srcem sam uvek uz Barselonu! Ovo nije zbogom, verujem da ću uskoro ponovo biti deo ovog kluba, samo na nekoj drugoj funkciji - zaključio je Pako Sedano!

Nama ne preostaje nego da kažemo zbogom majstore i hvala ti za svaku odbranu kojom si naterao mnoge klince na svetu da stanu na gol! Za kraj, uživajte u video snimku sa nekim fenomenalnim intervencijama Paka Sedana, jednog od najboljih futsal golmana ikada!

Media

Najbolje odbrane Paka Sedana iz sezone 2015/16. Youtube.com/ Futbolero99 YT
Last modified onWednesday, 13 June 2018 13:29

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.