Banner Top

Log in
A+ A A-

Kempes sa Slavijom iz Praga,pravi ozbiljnu priču...

Kempes sa Slavijom iz Praga,pravi ozbiljnu priču... photo credits: slaviafutsal.cz.

Nenad Veljković po drugi put medju Česima.

Sa popularnim Kempesom o novoj sezoni, klupi Slavije iz Praga, reprezentaciji Srbije...

 

Kako ocenjujete start nove sezone, gde ćete sa klupe predvoditi Slaviju iz Praga?

- Start sezone baš onakakv kakav sam priželjkivao - dva kola 6 boda. U prvom kolu kao gosti protiv ekipe Demoni Česka Lipa 3:5 i kući protiv neugodne ekipe Nejzbach Vysoke Myto 5:1. Druga utakmica uliva mnogo samopuzdanja, jer je na terenu postojala samo jedna ekipa. Dobro smo krenuli ali moramo da nastavimo sa radom i da obema nogama budemo čvrsto na zemlji jer teške utakmice tek dolaze. Ekipa Slavije je jedna od namladjih u ligi, ali sastavljena od igrača koji žele da rade a to je najbitnije. U trenerskom timu imam pored sebe Dominika Rodingera i proslavljenog ceskog igraca Marcela Licku, bez cije pomoci bi sve bilo mnogo teže.

 

U narednom kolu očekuje Vas veliki praški derbi, da li će to biti više od igre?

- Da, da baš kao što ste rekli, u sledećem kolu gostujemo ekipi Sparte iz Praga, koja u svojim redovima ima i osvajače svetskog zlata, španca Marcelo i brazilca Wilda, ali i pored toga idemo na tri boda.

 

I Vi se ne odričete igrača sa protosra Balkana?

- Na preporuku mog prijatelja, selektora Makedonije Ivana Božovića, doveli smo Dzo Arsovski i Ivan Krsteski, sa čijim sa igrama i pristupom treninzima zadovoljan u dosadašnjem toku.

 

Vi ste jedan od ljudi koji možete sa velikom preciznošću da kažete kakve su šanse reprezentacije Srbije u baražu za EP u Sloveniji.

- Mislim da reprezentacija Česke ima minimalne šanse za prolaz protiv selekcije Srbije. Činjenica da su se okupili tri dana pre ovako bitne utakmice dovoljno govori o pristupu, Ipak u futsalu je sve moguće, tako da svojim drugovima želim puno sreće i voleo bih da se baš u mom Nišu overi prolaz na evropsko prvenstvo u Sloveniji.

 

Media

Slavia futsal TV