Banner Top

Log in
A+ A A-

A večeras spektakl: Kreće finalna serija prvenstva Španije

Ljubitelji futsala su ovaj dan sa nestrpljenjem očekivali. Najbolja evropska liga ulazi u samu završnicu, a večerašnjom prvom utakmicom finala između Intera i Barselone ulazimo u uzbudljivi finiš sezone, iako je i prethodna runda nokaut faze bila i više nego uzbudljiva.

Inter je imao nešto više prostora za odmor jer je u polufinalu u dva meča riješio Navaru, a prethodno je sa Santa Kolomom morao u tri meča budući da je jedan nakon penala u svoju korist riješila Santa Kolama.

Sa druge strane Barsa je bez većih problema prošla pored Palme u dva meča, ali je u polufinalu sačekao El Pozo iz Mursije. Spektakl je bio u najavi, spektakl i na terenu u sva tri meča. Prvi meč El Pozo uspjeva da dobije 3:2 na svom parketu. Zatim ekipa Andreua Plaze uspjeva da ubjedljivo dobije drugi meč, 5:1, a onda drama u majstorici u Mursiji. Barselona je povela Feraoa. El Pozo u drugom poluvremenu uspjeva da preokrene na 2:1, ali šutem sa više od pola terena Diego u 34. minutu matira Paka Sedana i odvodi utakmicu u penale. U drugoj seriji Andresito se prilikom šuta okliznuo, i promašio čitav pogodak, i to je bio  presudan momenat u polufinalnoj seriji. Barselona odlazi u veliko finale protiv Intera. 

Bilo kako bilo, večeras od 21,30 po našem vremenu kreće finalna serija prvenstva Španije u futsalu. Obje ekipe su obezbijedile učešće u idućoj sezoni UEFA Futsal kupa, a sada se bore za trofej šampiona države.

Foto: Sandra Santiago