Banner Top

Log in
A+ A A-

Levski ponovo prekinuo dominaciju Varne

Sofijski Levski je nakon sedam sezona ponovo podigao šampionski pehar Bugarske. 

Ekipa iz prijestonice je u finalnom dvomeču savladala UNSS, oba puta nakon boljeg izvođenja šesteraca, te poslije sezone 2009-10 prvi put podigla šampionski pehar. Sve između toga osvajala je ekipa Varne, a baš kao i u toj sezoni 2009-10 kada je skinuta sa trona Varna, i sada je Levski  iz njihovog naručja uzeo šampionski trofej.

U regularnom dijelu sezone, grupi Sofija, Levski je zaostajao pet bodova za UNSS, dok je u grupi "Varna", Mag pobjegao osam bodova Varni.

Kod Bugara se nakon završenog regularnog dijela sezone formiraju dvije grupe po četiri tima gdje igraju po četiri prvoplasirane ekipe ligu, a nakon završetka te mini lige pobjednik grupe A igra sa drugoplasiranim iz grupe B, i obrnuto u polufinalnim duelima.

Tako je u grupi A prvo mjesto zauzeo Mag i on je u polufinalu igrao, sa prednošću domaćeg terena, protiv Levskog. Levski je ostvario pobjedu kod kuće u prvom meču, a zatim im se Mag revanširao na svom terenu. U trećem meču, ponovo kod Maga, Levski je slavio na penale i otišao u veliko finale. 

Drugo polufinale činili su Uneks i UNSS. Ista situacija se dogodila. Uneks je slavio kod kuće, ali je UNSS ostvario pobjede u dva meča kod kuće i plasirao se u finale na dvije dobijene utakmice protiv Levskog. Osvajač titule prethodnih sezona, Varna, završila je bez bodova u grupi B.

U finalnim mečevima Levski dva puta bolje šutira šesterce protiv UNSS i osvaja šampionsku titulu, te stiče pravo nastupa u UEFA Futsal kupu iduće sezone.