Banner Top

Log in
A+ A A-

Danas je okončana karijera najvećeg golmana u povijesti futsala

Ako na pitanje tko je najbolji futsal igrač ikad i postoje nekakve dvojbe, na ono o najboljem vrataru ikad nema nimalo dvojbi. Danas je u legendu ušao Luis Amado, prekinuvši karijeru u kojoj je sve što je dotaknuo, pretvorio u zlato.

U futsal je krenuo nakon nogometa, u 14. godini, i ubrzo su ga zamijetili u Caja Segoviji s kojima 1995. godine potpisuje dvogodišnji ugovor, ali ga Caja šalje na „kaljenje“ u Atletico Madrid Leganes gdje debitira kao profesionalac.

U Caju Segoviu se vraća 1997. godine gdje ostaje četiri godine u kojima osvaja malonogometnu Ligu Prvaka, Interkontinentalni Kup, triput Kup Španjolske, triput Superkup i „samo“ jednom prvenstvo Španjolske. Također, 2000. godine je postao svjetski prvak sa reprezentacijom u Guatemali.

Dvije veličine - Luis AMADO i FALCAO

Godinu kasnije potpisuje za današnji Inter Movistar gdje je i danas okončao karijeru. Petnaest godina je prošlo, a popis osvojenih titula ostavlja prosječnog čitatelja bez daha: osam puta prvak Španjolske, šest puta osvojen Kup Španjolske, osam puta Superkup, četiri Lige Prvaka i šest Interkontinentalnih Kupova. Najboljim vratarom španjolske lige proglašen je sedam puta, a u sezoni 2007/2008 i općenito najkorisnijim igračem lige. Apsolutno nevjerojatno. Dodajmo k tome i pet osvojenih Europskih prvenstva sa reprezentacijom kao i dva Svjetska prvenstva. Ako se ikad više rodi netko toliko uspješan u futsalu, biti će to svjetsko čudo. Zasad, Luis Amado ostaje vlasnik najtrofejnije karijere jednog futsal igrača ikad. Naklon do poda, majstore.