Banner Top

Log in
A+ A A-

Indija sprema raritetni spektakl s mega zvijezdama!

Spektakularni futsal događaj je u Indiji na rasporedu od 15. srpnja i trajati će deset dana.

Spektakl je zamišljen tako da organizacijski odbor turnira u osam gradova „izgradi“ klubove koje će popuniti talentiranim igračima iz Indije, ali i svjetskim priznatim imenima, što futsala, što nogometa. Predsjednik te „lige“ je proslavljeni portugalski nogometaš Luis Figo, a promotor tog natjecanja najpoznatiji indijski kriketaš Virat Kohli.

Spisak pozvanih igrača koji će biti preraspodjeljeni u osam momčadi je zaista impresivan; tu su Paul Scholes i Deco, bivši velikani europskog nogometa, pa zatim proslavljene futsal zvijezde Falcao, Neto, Foglia ili Daniel Elias, dvaput najbolji vratar svijeta.

Indijci će imati prigode vidjeti i naturalizirane Ruse Cirila i Romula, ali i Argetinca Maxia Resciu te najboljeg igrača proteklog EURO-a u Srbiji, Španjolca Miguelina. Zanimljivo je da su svi ti igrači, iako neki već „debelo“ u tridesetim godinama, potpisali petogodišnji ugovor s ligom te da će prije svake sezone biti raspodjeljeni na principu „drafta“, odnosno svaki će grad birati svake godine druge igrače. Svaki klub imati će pravo izabrati 13 igrača od čega jednu „zvijezdu“, sedam futsal internacionalaca te pet indijskih futsalera.

Sigurno je da će ovaj, za sad nama ne baš lako shvatljivi događaj, popularizirati futsal u Indiji, a to mu je i primarni cilj.