Banner Top

Log in
A+ A A-

Poznate su skupine Svjetskog Prvenstva u Kolumbiji!

Otkriven je ždrijeb skupina SP 2016 u Kolumbiji. U Medellinu, u tamošnjem Plaza Major Conference Centru 24 reprezentacije doznale su svoje prve protivnike na ovogodišnjem velikom natjecanju.

Predsjednik kolumbijskog nogometnog saveza, Ramon Jesurun, izjavio je: „Imamo tri spektakularna grada koja će ugostiti SP. Također, imamo veliku želju da izgradimo temelje ovog sporta u našoj državi na svjetskoj razini. Futsal kombinira kvalitetu i tehničke postavke koje rezultiraju čarolijom, i to je šou u kojem ćemo uživati od početka do kraja.“

Čelnicima FIFE su u ždrijebu pomagali bivši kolumbijski internacionalac Juan Pablo Angel, kao i trenutni prvi golman njihove „velikonogometne“ reprezentacije, David Ospina, ali i legendardni Španjolac Kike te Brazilac Marquinho.

Ima nekoliko zanimljivih grupa, ali sigurno će najzanimljivije biti vidjeti okršaj najbolje europske i azijske momčadi, Španjolske i Irana, ali i „okršaje“ različitih stilova futsala u susretima Argentine i Kazahstana ili Paragvaja i Italije.

Group A: Colombia, Portugal, Uzbekistan, Panama

Group B: Thailand, Russia, Cuba, Egypt

Group C: Paraguay, Italy, Vietnam, Guatemala

Group D: Ukraine, Brazil, Mozambique, Australia

Group E: Argentina, Kazakhstan, Solomon Islands, Costa Rica

Group F: Iran, Spain, Morocco, Azerbaijan