Banner Top

Log in
A+ A A-

Drugo polufinale donosi talijansko-španjolski spektakl!

Ako je prvi polufinalni susret sutrašnjeg UEFA Futsal Cupa između Ugre Yugorsk i Benfice futsal spektakl, onda je teško riječima kvalitetno najaviti sraz talijanskog i španjolskog prvaka, Pescare i Inter Movistara koji započinje u 21:00.

Nominalno, ovo je sraz dosadašnjih trostrukih prvaka (Inter Movistar) i debitanta (Pescara), ali realno, ovo su podjednake momčadi sa po nekoliko pravih zvijezdi.

Trener Pescare, Fulvio Colini, izjavio je: „Ovo je možda prvi put da Pescara igra završnicu UEFA Futsal Cupa, ali niti je igračima ovo novina, niti meni. Imamo iskustva na ovoj razini. Ja i Jesus Velasco smo se često susretali dok je on trenirao u Italiji i to je samo potvrda da radimo dobro, jer smo se većinom susretali u polufinalima i finalima. Nadam se da ćemo to nastaviti i u budućnosti jer bi to značilo da ćemo i dalje biti uspješni“, pomirljiv je bio čovjek koji je u talijanskom futsalu osvojio sve što se moglo, nešto i po nekoliko puta.

Manje pričljiv bio je Jesus Velasco, ali je pokazao respekt prema protivniku: „Znam mnogo o tome kako Fulvio postavlja svoje momčadi, ali i poznajemo igrače sa kojim raspolaže. Jedan od najboljih opisa ove Pescare je 'peleon'“, iskorio je Velasco španjolsku riječ koja predstavlja uporne i pomalo prgave osobe, ali u kontekstu borbenosti i želje za pobjedom.

Poseban odlomak zaslužuje i portugalski čarobnjak Ricardinho koji će sutra „napasti“ ono što je već nekoliko puta u javnosti naveo kao svoj cilj – osvajanje UEFA Futsal Cupa. Talijani će se teško predati, boriti će se, kao što je i najavio španjolski trener. Inter Movistar je favorit, ali oni ne pobjeđuju uvijek.