Banner Top

Log in
A+ A A-

UEFA pokreće i futsal takmičenja mladih

Featured UEFA pokreće i futsal takmičenja mladih

     Omladinski futsal mini - turnir , uz podršku UEFA, biće održan po prvi put, u Češkoj kao domaćinu muškog U - 18 turnira, i u Portugalu, koji će organizovati ženski U17 turnir.

 

 

Omladinski futsal mini - turniri će biti organizovani za dečake i devojčice po prvi put, nakon zvanične odluke FIFA da zameni fudbal sa malim tj. futsalom, jednostrano kao nove discipline sporta na Letnjoj Olimpijadi mladih, u Buenos Airesu 2018. godine.

Format događaja će se zasnivati na postojećem modelu, uz tendenciju razvoja turnira , za procenu ukupne ekspanzije futsal igre sa prevashodno dečacima i devojkama u razvoj futsala . Svaka zemlja će igrati sa preostala tri učesnika jednom (jednokružni bod sistem) tokom predviđenog perioda od najviše pet dana. Češka i Portugal su izabrani da organizuju prva takmičenja , koji će biti stalni u kalendaru UEFA.

Dečaci /Under-18/: 12. do 16. juna u Zlin, Češka.

Učesnici – Češka (domaćin) , Mađarska , Poljska , i Slovačka.

 

Devojčice /Under-17/: 29. juna do 3. jula u Oliveira de Azemeis , Portugal.

Učesnici - Portugal (domaćin), Italija , Španija , i Švedska.

 

Kada nadležna komisija FIFA definiše format turnira za Olimpijadu mladih i odredi broj selekcija učenika za Evropu, tada će i Komitet UEFA, za futsal, razmotriti dalje mogućnosti za futsal aktivnosti mladih kako dečaka tako i devojčica. UEFA trenutno organizuje dva visoka rangirana futsal takmičenja , UEFA Futsal EURO za nacionalne timove, na dve godine, i UEFA Futsal Kup za klubove, koji se održava svake takmičarske sezone.