Banner Top

Log in
A+ A A-

Debitantu bronca, Srbiju koštali raspoloženi Higuita i Douglas Jr.

Featured Debitantu bronca, Srbiju koštali raspoloženi Higuita i Douglas Jr.

Reprezentacija Kazahstana još je jednom pokazala da je sa Higuitom izrazito opasna. Tako je bilo i danas kada su u potpunosti „slomili“ umorne Srbe koji su pružali otpor gotovo jedno poluvrijeme.

Već u pedesetoj sekundi Higuita se uključuje u igru, Kazahstanci prave višak, a akcija je okončana vratnicom Zhamankulova. Prve obrane vratar Kazahstana upisuje u četvrtoj minuti kada brani udarce Rajčevića i Kocića iz izglednih situacija.

U devetoj minuti minijatura Lazića koji je u „čvor zavezao“ dvojicu Kazahstanaca, ali njegov lob koji je putovao ka mreži zaustavila je kazahstanska obrana. U istoj minuti odlična akcija Kazahstanaca nakon kornera, loptu spuštaju za Pengrina koji „drma“ gredu.

Kocić je ukrao loptu i povukao kontru u 12. minuti, ali Perićev udarac brani Higuita. Četiri minute kasnije Zhamankulov ima „zicer“, ali je Aksentijević odlično postavljen.

U posljednjoj minuti prvog dijela Kazahstan je poveo. Higuita je pokrenuo napad, dao lijevo za Lea, a ovaj do sunarodnjaka Douglasa Jr. koji iznenađuje Aksentijevića i pogađa za 0:1. U 59. sekundi drugog dijela ponovno kreću Kazahstanci s vratarom u polju, lopta dolazi do Zhamankulova u samom korneru odakle povisuje na 0:2.

U četvrtoj minuti nastavka Živanović kreće u solo prodor te na kraju pogađa vratnicu. U 29. minuti griješi Perić, Dovgan izlazi sam na Aksentijevića, ali šutira loše pa srpski vratar to brani. Neizvjesnost je „uništio“ Douglas Jr. koji je u prodoru po desnoj strani ostavio čuvara, a onda pogodio pokraj Aksentijevića za 0:3.

Krenuli su tada Srbi sa golman-igračem, a dvije minute kasnije potez utakmice, naravno od strane Higuite. Najprije je obranio udarac da bi onda izbjegao blok srpskih napadača i iz volej kirurški precizno pogodio prazna vrata domaćina za 0:4. Nakon nove dvije minute Douglas Jr. krade loptu i okončava novi solo prodor za 0:5.

Rakić je iznenadio Higuitu iskosa s desne strane za 1:5 dvije minute prije kraja, a dvije sekunde prije kraja Rajčević postavlja konačnih 2:5.


13. veljače 2016

18:30

Suci: Pascal Lemal (Belgija) i Kamil Çetin (Turska)

UEFA EURO 2016 – UTAKMICA ZA 3. MJESTO

SRBIJA – KAZAHSTAN 2:5

0:1 Douglas Jr. 20' 0:2 Zhamankulov 21', 0:3 Douglas Jr. 30', 0:4 Higuita 32', 0:5 Douglas Jr. 34', 1:5 Rakić 38', 2:5 Rajčević 40'

SRBIJA: Aksentijević, Perić, Janjić, Kocić, Rajčević; Momčilović, Živanović, Rakić, Radovanović, Milojević, Pršić, Lazić, Simić

Izbornik: Aca KOVAČEVIĆ

KAZAHSTAN: Higuita, Zhamankulov, Leo, Dovgan, Douglas Jr.; Knaub, Shamro, Grebonos, Pengrin, Suleimenov, Yesenamanov, Pershin, Taku, Nurgozhin

Izbornik: CACAU

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.