Banner Top

Log in
A+ A A-

DAME IZLAZE NA TEREN: Srbija i Hrvatska počinju pohod ka Evropskom prvenstvu!

Uefa Uefa.com Uefa

Ženske futsal reprezentacije Srbije i Hrvatske odigraće u sredu 12. septembra svoje prve zvanične utakmice pod okriljem UEFA.

Protivnik Srbije na turniru u Portugalu biće selekcija Finske, dok će Hrvatska pred svojim navijačima u Karlovcu dočekati Sloveniju. Ovi mečevi odigraće se u sklopu glavne runde kvalifikacija za Evropski šampionat, a uz Srbiju, Finsku i domaćina Portugal, na turniru u Oliveira de Azemisu učestvovaće i Češka, dok će Hrvatska i Slovenija za protivnike u Karlovcu imati i Rusiju i Švedsku. Favoriti ovih grupa svakako su Portugal i Rusija, ali daleko od toga da su Srbija i Hrvatska bez šansi. Samo pobednik grupe obezbediće plasman na Euro, a evo u kojim će sastavima nastupati Srbija i Hrvatska:

Srbija:

Bo­ja­na Jevtić, Mi­la Dujović, Marija Armuš, Barbara Izgarević, Anica Plećić, Jovana Stojanović, Milena Čanović, Marija Krunić, Zlata Milanović, Ivana Malijar, Andrijana Trišić i Tijana Milošević. Takođe, a na put je kao rezerva krenula i Sanda Malešević. Selektor ekipe je Dejan Majes.

Hrvatska:

Petra Lerotić, Tihana Nemčić, Mateja Tomić, Gabrijela Gaiser, Helenna Louise Hercigonja–Moulton, Mihaela Horvat, Petra Bračević, Petra Pezelj, Andrea Valušek, Sandra Brkan, Tomislava Matijević i Andrea Telišman, a selektor ove ekipe je Jakov Ungarov.

Evo i rasporeda svih utakmica glavne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u konkurenciji dama koje su na programu u sredu 12. septembra:

Grupa 1, Madrid 16:00 Italija - Poljska

Grupa 3, Čerkasi 16:00 Kazahstan - Belorusija

Grupa 2, Karlovac 16:30 Rusija - Švedska

Grupa 4, Oliveira de Azemis 18:00 Srbija - Finska

Grupa 1, Madrid 18:30 Španija - Rumunija

Grupa 3, Čerkasi 18:30 Ukrajina - Mađarska

Grupa 2, Karlovac 19:00 Hrvatska - Slovenija

Grupa 4, Oliveira de Azemis 20:30 Portugal - Češka

Dame, srećno!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.