Banner Top

Log in
A+ A A-

KVALIFIKACIJE ZA ŽENSKO EVROPSKO PRVENSTVO: Dejan Majes okupio reprezentaciju Srbije, Jakov Ungarov objavio konačan spisak Hrvatske!

UEFA Evropsko prvenstvo za dame Uefa.com UEFA Evropsko prvenstvo za dame

Istorijske kvalifikacije za prvo Evropsko prvenstvo u konkurenciji dama su stigle do druge faze.

U ovoj rundi takmičenja učešće će uzeti i reprezentacije Srbije i Hrvatske i videćemo kako će se dame sa ovih prostora snaći na svom prvom većem iskušenju. Selektor Srbije, Dejan Majes i dalje na spisku ima 16 futsalerki, od kojih će 12 dobiti priliku da predstavlja Srbiju na turniru u Portugalu. Na spisku su sledeća imena:

Bo­ja­na Jevtić, Mi­la Du­jo­vić, Ma­ri­ja Ar­muš, Bar­ba­ra Iz­ga­re­vić, Ma­ri­na Ra­do­va­no­vić, Ani­ca Ple­ćić, Jo­va­na Sto­ja­no­vić, Mi­le­na Čanović, Ma­ri­ja Krunić, Zla­ta Mi­la­no­vić, Iva­na Ma­li­jar, Jo­va­na Je­vre­mo­vić, An­dri­ja­na Tri­šić, Ana Ve­lič­ko­vić, Ti­ja­na Mi­lo­še­vić i San­da Ma­le­še­vić.

Sa druge strane, selektor reprezentacije Hrvatske Jakov Ungarov objavio je konačan spisak od 12 futsalerki koje će nastupati na turniru čiji će biti i domaćin, a evo i ko će to pokušati Hrvatsku da odvede na Evropski šampionat:

Petra Lerotić, Tihana Nemčić, Mateja Tomić, Gabrijela Gaiser, Helenna Louise Hercigonja–Moulton, Mihaela Horvat, Petra Bračević, Petra Pezelj, Andrea Valušek, Sandra Brkan, Tomislava Matijević i Andrea Telišman.

Srbija će, dakle, igrati na turniru u Portugalu, a pored ove dve reprezentacije u grupi će se naći i selekcije Finske i Češke. Sa druge strane, Hrvatska će biti domaćin svoje kvalifikacione grupe u kojoj će pored njih učešće uzeti i Slovenija, Rusija i Švedska. Druga faza kvalifikacija na programu je od 12. do 15. septembra.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.