Banner Top

Log in
A+ A A-

Sve spremno za mađioničare sa loptom

     U Beogradu prekosutra počinje Evropsko prvenstvo u futsalu. Dvanaestodnevno nadmetanje majstora malog fudbala u „Kombank Areni” otvaraju reprezentacije Srbije i Slovenije, uz koje je Portugalija u grupi iz koje će dva tima u četvrtfinale.

 

Pored niza bivših asova, u promociju ovog događaja se uključio i bivši selektor fudbalske reprezentacije Ilija Petković koji je pozvao publiku da ispuni tribine naše najveće dvorane.

– Da je futsal periferan kažu oni koji nisu upućeni. UEFA ulaže ogromne napore da ga populariše i u mnogim zemljama je izuzetno razvijen. U Španiji su mečevi neverovatno posećeni, igrači su istinske zvezde gde god da se pojave - rekao je Petković. Na turniru učestvuje 12 selekcija.

Futsal je specifična igra na malom prostoru i ko se bude bolje snalazio i imao više ideja kako da dođe do tih malih golova, imaće više uspeha. Svi su dobri u malom fudbalu. Siguran sam da ćete videti veliki broj virtuoza, po pitanju tehnike, taktike, kombinatorike.

O šansama naših igrača je kazao: - Nikada nisam voleo prognoze. Mislim da imamo kvalitet. Siguran sam da možemo da doguramo daleko. Ovi igrači su mađioničari sa loptom, a verujem da će im domaća publika biti vetar u leđa.

Petković očekuje dobru posetu: - Nedavno vaterpolo prvenstvo nije prvi put da se Beograd prikazao u najboljem svetlu. Mislim da postaje ono što je bio pre dvadesetak godina, priredbe se nižu jedna za drugom. Navijači će doći sa zadovoljstvom, a ukoliko Srbija bude pokazala dobru igru iz dana u dan će biti više gledalaca.

Petković je izbegavao da igra „mali fudbal”: - Nisam igrao na malim terenima, pre svega da se ne bih povredio. Futsal se igra na tvrdim podlogama i u potpuno drugačijim uslovima od velikih terena. Nas su na treninzima čekali igrači futsala da nam drže lekcije, ali mi smo nekako to uvek uspevali da izbegnemo. To su dve dimenzije fudbala, na dva različita polja.

 

www.politika.rs

Media

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.