Banner Top

Log in
A+ A A-

PETORICA VELIČANSTVENIH: Ruska hobotnica, portugalski čarobnjak, tandem iz Kazahstana i španski čovek odluke! Ovo je najbolji tim Evropskog šampionata u Sloveniji!

Pehar namenjen prvaku Evrope Facebook.com/ Futsal Balkan Pehar namenjen prvaku Evrope

Evropski šampionat koji je nedavno završen u Ljubljani obeležila je reprezentacija Portugala koja je u spektakularnom finalu bila bolja od Španije rezultatom 3:2.

Ovako su Portugalci po prvi put u istoriji osvojili trofej namenjen šampionu starog kontinenta, a turnir je od pojedinaca obeležio niko drugi nego Rikardinjo. Učinak portugalskog čarobnjaka možete pročitati na linku ispod:

NAJBOLJI POJEDINCI EVROPSKOG ŠAMPIONATA: ČAROBNJAK FUTSALA, KAZAHSTANSKI BRAZILAC I PORTUGALSKI JUNAK IZ SENKE OBELEŽILI TURNIR U SLOVENIJI!

Rikardinjo je imao podršku u celom timu, a posebno u Brunu Koelju koji je bio čovek odluke u nekim jako važnim momentima. Zato i čudi što Koeljo nije našao mesto u najboljoj petorci Evropskog prvenstva, ali organizatori su rekli sledeće - Najbolji tim šampionata u Ljubljani izgleda ovako:

Giorgi Zamtaradze (Rusija) - Rikardinjo (Portugal), Tajnan (Kazhstan), Daglas Junior (Kazahstan), Pola (Španija).

Zamtaradze je pravo otkrovenje šampionata, mnogi su bili skeptični i nisu verovali da će legendarni Gustavo dobiti vrhunsku zamenu već na prvom velikom takmičenju od povlačenja iz nacionalnog tima, ali je Zamtaradze svojim odbranama nosio Rusiju ka bronzanoj medalji i zasluženo je poneo epitet najboljeg čuvara mreže turnira. O Rikardinju i tome kako je odigrao smo već pisali i jednostavno je suvišno trošiti reči na trenutno najvećeg čarobnjaka magične igre na petoparcu. Malo iznenađenje su čak dva Kazahstanca u najboljoj petorci, ali Tajnan i Daglas Junior su turnir odigrali gotovo bez greške i da su imali malo više sreće sasvim sigurno bi se okitili jednom od medalja. Ovako, moraće da se zadovolje pojedinačnim priznanjima. Pola je nosio Crvenu Furiju do pobede kad god je španska mašinerija usporavala. Odigrao je sjajan turnir i bio je najbolji pojedinac u timu Hose Venacija Lopeza. Malo iznenađenje je možda izostavljanje Bruna Koelja iz najbolje petorke jer je upravo on bio čovek odluke u najvažnijim trenucima polufinalnog i finalnog meča, ali ni to mu nije bilo dovoljno da se nađe u odabranom društvu.

Media

Najbolja petorka Evropskog šampionata u Sloveniji Instagram.com/ pola7oficial

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.