Banner Top

Log in
A+ A A-

NAJBOLJI POJEDINCI EVROPSKOG ŠAMPIONATA: Čarobnjak futsala, kazahstanski Brazilac i portugalski junak iz senke obeležili turnir u Sloveniji!

Rikardinjo Uefa.com Rikardinjo

Evropsko prvenstvo u Sloveniji završeno je spektakularnom utakmicom između Portugala i Španije u kojoj su Rikardinjo i ekipa uspeli da skinu sa trona Crvenu Furiju i tako osvoje prvu titulu šampiona starog kontinenta.

Izveštaje sa finalne utakmice i meča za treće mesto, kao i golove i prilike sa oba susreta poslednjeg dana turnira u hali 'Stožice' možete pronaći na sledećim linkovima:

EDER LIMA PRESUDIO KAZAHSTANU: RUSIJA STIGLA DO BRONZE U MEČU KOJI ĆE VEOMA BRZO PASTI U ZABORAV!

EVROPA IMA NOVOG VLADARA: BRUNO KOELJO JE JUNAK PORTUGALA, ŠPANIJA U PRAVOM SPEKTAKLU SKINUTA SA TRONA!

RUSIJA - KAZAHSTAN 1:0: POGODAK EDERA LIME I NAJBOLJE PRILIKE SA UTAKMICE ZA TREĆE MESTO EVROPSKOG ŠAMPIONATA U SLOVENIJI! (VIDEO)

PORTUGAL - ŠPANIJA 3:2: GOLOVI I ŠANSE SA FINALNE UTAKMICE EVROPSKOG ŠAMPIONATA U SLOVENIJI! (VIDEO)

Šampionat je obeležio čarobnjak, zvanično najbolji igrač planete i kapiten selekcije Portugala Rikardinjo! On je 'pokupio' nagrade za najboljeg igrača i strelca turnira i tako je još jednom dokazao svoju veličinu! Nadamo se samo da povreda koju je zaradio posle duela sa Tolrom u finišu meča nije ozbiljnije prirode i da ćemo portugalskog čarobnjaka uskoro ponovo gledati na terenu i diviti se njegovim majstorijama. Ipak, jedan igrač je bio 'junak iz senke' Portugala! Bruno Koeljo je posle gola koji je postigao u polufinalu i kojim je stavio tačku na meč protiv Rusije, uspeo da 'zaleči' povredu koju je doživeo u finišu prvog dela finalne utakmice i zatim presudi i Špancima sa dva gola, prvo u završnici regularnog toka susreta, a zatim i u poslednjem minutu produžetka! On je takmičenje završio kao drugi strelac turnira, a kada bi se gledali i kvalifikacioni mečevi Koeljo je ubedljivo na prvom mestu! 'Bronzana patika' Evrope bio je naturalizovani Brazilac iz selekcije Rusije Eder Lima, dok je najbolji asistent turnira bio igrač koji je tokom celog šampionata pružao fenomenalne partije, ali je prvenstvo završio pre vremena zbog crvenog kartona u borbi za treće mesto, još jedan Brazilac ali iz selekcije Kazahstana Daglas Junior. Evo i liste najboljih strelaca i asistenata turnira:

Lista strelaca:

1. Rikardinjo (Portugal) 7 golova

2. Bruno Koeljo (Portugal) 6 golova

3. Eder Lima (Rusija) 5 golova

Lista strelaca (računajući i kvalifikacije):

1. Bruno Koeljo (Portugal) 11 golova

2. Arhil Sebiskveradze (Gruzija) i Halim Selmanaj (Albanija) 9 golova

3. Eder Lima (Rusija) i Abdesamad Mohamed (Francuska) 8 golova

Lista asistenata:

1. Daglas Junior (Kazahstan) 7 asistencija

2. Rikardinjo (Portugal) 4 asistencije

3. Bebe i Migelin (Španija), Bruno Koeljo (Portugal), Eduardo (Azerbejdžan), Robinjo (Rusija) i Petro Šoturma (Ukrajina) 3 asistencije

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.