Banner Top

Log in
A+ A A-

FINALNI MEČ EVROPSKOG ŠAMPIONATA: Ko vlada starim kontinentom – španska mašinerija ili portugalski čarobnjak?!

Portugal - Španija Uefa.com Portugal - Španija

U finalnom meču Evropskog šampionata u Ljubljani sastaće se reprezentacije Portugala i Španije.

Oba tima su jako teško stigla do finala. Portugal je posle fenomenalnih igara u grupnoj fazi i četvrtfinalu naišao na selekciju Rusije u polufinalu i morao je pošteno da se namuči da prođe dalje. Vodili su Rusi sa 1:0, Rikardinjo i ekipa su uspeli da preokrenu, a zatim su imali dosta sreće i malu sudijsku pomoć u završnici meča pa ih je to poguralo ka borbi za zlato. Sa druge strane, Španci ne briljiraju na ovom šampionatu. Ipak, snaga Crvene Furije je upravo u tome što i pored ne baš blistavih partija (remija sa Francuzima, dve minimalne pobede protiv Azerbejdžana i Ukrajine i prolaska na penale protiv Kazahstana) oni i dalje dobijaju mečeve i ponovo su stigli do finala. Možda je Hose Venacio Lopez ono najbolje čuvao upravo za završnu utakmicu i borbu za najsjajnije odličje.

Španci imaju iskustva u finalnim mečevima i finala se nekako ne mogu ni zamisliti bez njih. Imaju 'najdužu klupu' i ko god od igrača bude na terenu skoro se i ne primeti razlika da li je iz prve postave ili sa klupe. Sa druge strane ključ utakmice za selekciju Portugala biće svakako raspoloženje Rikardinja. Posle blistavih partija u grupnoj fazi i četvrtfinalu, čarobnjak i najbolji svetski futsaler malo je usporio protiv Rusa i imao je 'samo' jednu asistenciju na tom meču. Da li su ga Baćuške dobro čuvale i tako otkrile recept kako Španci treba da igraju protiv njega ili je nešto drugo u pitanju videćemo već večeras.

Tradicija je u potpunosti na strani Španije koja nema poraz od Portugala na predhodnih sedam mečeva. Pet pobeda Furije uz dva remija i gol razliku 32:15 svakako je nešto što ne uliva poverenje da će Rikardinjo i drugari do titule. Na sve to, biće ovo i repriza finala iz 2010. godine koje su takođe Španci rešili u svoju korist.

Meč u hali 'Stožice' počeće u 20:45 uz direktan prenos na Sport klubu 2, a sudiće ga Čeh Ondrej Černi i Hrvat Saša Tomić, dok će treći arbitar biti Italijan Alesandro Malfer.

Portugal: Bebe, Andre Souza, Viktor Ugo – Andre Koeljo, Migel, Sesilio, Kari, Bruno Koeljo, Matoš, Rikardinjo, Varela, Brito, Tunja, Moreira.

Selektor: Horhe Braz           

Španija: Pako Sedano, Hesus Herero – Ortiz, Bebe, Tolra, Lozano, Usin, Migelin, Pola, Adolfo, Hoselito, Aleks, Solano, Lin.

Selektor: Hose Venacio Lopez

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.