Banner Top

Log in
A+ A A-

GORAN IVANČIĆ POSLE EVROPSKOG ŠAMPIONATA: Svaka čast igračima dali su 120% svojih mogućnosti!

Goran Ivančić sa reprezentativcima Instagram.com/ fudbalskisavezsrbije Goran Ivančić sa reprezentativcima

Futsal reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom šampionatu u Sloveniji u četvrtfinalu.

Od Orlova je bio bolji Kazahstan, koji je uz maestralnu partiju naturalizovanog Brazilca Igite, veoma disciplinovanu igru u defanzivi, ali i uz dosta sreće slavio sa 3:1. Utisci se ni posle druge prospavane noći nisu slegli, a mi smo kontaktirali selektora nacionalnog tima Gorana Ivančića i upitali ga kako se on oseća posle ovog teškog poraza.

- Biće potrebno vreme da se preboli poraz protiv Kazahstana. Utisak je da su igrači odigrali iznad svojih mogućnosti i da su dali i 120% da savladaju Kazahstance, ali to nije bilo dovoljno. Za jednu ovakvu utakmicu potrebno je da ekipa bude fizički izuzetno dobro pripremljena, a mi nismo imali snage da izdržimo ceo meč u visokom ritmu – rekao je Ivančić, a zatim dodao:

- Da smo imali malo više snage i koncentracije, stative možda ne bi bile stative nego golovi, ali to su sve sitnice koje nažalost odlučuju ovako bitne utakmice. Imali smo i problema sa povređenim igračima tokom čitavog pripremnog perioda i turnira, Pršić nije ni doputovao u Ljubljanu, Milosavac i Matijević nisu bili 100% spremni i kada se sve sabere i oduzme ovo je zaista bio odlično odigran turnir. Još jednom bih želeo da čestitam svojim igračima koji su ostavili srce na terenu.

Sada sledi kompletna analiza rada Gorana Ivančića u predhodnom periodu, a zatim i novi ciklus kvalifikacija, ovog puta za Svetsko prvenstvo. Da li sa ili bez Ivančića na klupi?

- U planu je da sa ljudima iz saveza uradim detaljnu analizu ovog ciklusa – kvalifikacija, baraža, Evropskog šampionata i pripremnih mečeva. Videćemo da li su čelni ljudi saveza zadovoljni učinjenim i ukoliko se dogovorimo nastavićemo saradnju. Sledeći izazov biće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a potrebno je napraviti detaljan plan kako do tog šampionata doći, ali i kako reprezentaciju podići na jedan još viši nivo – zaključio je Goran Ivančić.

1 comment

  • Aca
    Aca Wednesday, 07 February 2018 22:57 Comment Link Report

    Treba da napravis detaljni plan kao i dosad sti si ga imao!!! Tvoj plan je jedino da varas i lazes ove ljude koji se ne razumeju.. sve tvoje raskosno neznanje si pokazao na ovom prvenstvu!!!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.