Banner Top

Log in
A+ A A-

Intervju | Igor Osredkar

Danas počinje Europsko prvenstvo koje se održava u Sloveniji, a mi vam donosimo intervju sa kapetanom Slovenske futsal reprezentacije Igorom Osredkarom.

Kako se osjećate u Makarskoj i kako napreduje vaš klub?

"Osjećaj je jako dobar, opet igrati u klubu u kojem sam započeo profesionalnu karijeru. Klub je jako dobro organiziran te iznimno visoko kvalitetan, spreman za osvajanje naslova."
 
Zbog obveza kluba, kasnije ste se pridružili pripremama reprezentacije. Kakva je tvoja spremnost?
 
"Dobro. U klubu sam trenirao dva puta dnevno, te sam poznat po tome da moj naporan način vježbi ne uzrokuje probleme. Fizička spremnost mi je na odgovarajućoj razini te  reprezentativne pripreme su samo nastavak nečega na što sam navikao."
 
Jeste li se dobro pripremili za nadolazeće susrete?
 
"Uz poboljšanje tjelesne kondicije, trener je posvećivao veliku pažnju pripremi, a igrači su svjesni da je kostur nacionalne reprezentacije već nekoliko godina nepromijenjen, pa nema problema s igrom. Nažalost, nismo bili u mogućnosti provjeriti stanje jer nam je otkazana pripremna utakmica protiv Irana. Znači još smo gladni igara. "
 
Kao kapetan, proširena ste ruka izbornika na terenu. Jeste li imali kakvih problema do sad sa suigračima?
 
"U ovoj ulozi, gotovo deset godina, do sada nisam imala ikakvih problema sa svojim suigračima. Igrači su zreli, znaju zašto su u reprezentaciji, a također i njihove dužnosti."
 
Danas vas očekuje otvaranje Europskog prvenstva protiv Srbije. Hoće li to biti osveta za uvjerljiv poraz na prošlom Europskom prvenstvu upravo od Srbije(1:5)?
 
"Ne radi se tu o osveti, više o tome da dokažemo da smo bolji od njih. Visok poraz nije zaboravljen, ali postoji novi susret i novi izazov. Igra Srbije dobro nam je poznata te nas teško mogu iznenaditi nečim. Moramo igrati odlučno i hrabro od prve minute te mislim kako dobar rezultat neće izostati."
 
Pobjedom bi si otvorili vrata minimalno drugom mjestu u skupini, točnije četvrtfinalu što je primarni cilj reprezentacije?!
 
"Istina je, ali pobjeda je samo korak po korak na putu za kvalifikaciju za četvrtfinale. Ne smijemo zaboraviti da je talijanska reprezentacija, dvostruki europski prvak, prvi favorit za četvrtfinale. Mislim da će biti teže pobijediti Italiju od Srbije, ali najbitnije je pobjedom otvoriti prvenstvo." 
 
Motiva za današnju utakmicu zasigurno vam ne fali?! 
 

 
 
 
 
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.