Banner Top

Log in
A+ A A-

UNIADA PONOVO U BEOGRADU: Najbolje studentske ekipe iz cele Evrope boriće se za trofej u srpskoj prestonici!

Uniada Facebook.com/ Uniada Uniada

Studentski sport je u godinama iza nas iznedrio veliki broj vrhunskih sportista u Srbiji.

Futsal reprezentacija skoro pa i nema igrača koji nije odigrao bar jednu utakmicu za tim svog fakulteta, a mnogi su dres nacionalnog tima zaslužili igrama u univerzitetskoj reprezentaciji. Veliki broj igrača iz Prve i Druge futsal lige i dalje nastupa za svoje fakultete, pa su često neki mečevi studentske lige zanimljiviji od susreta u prvoligaškom i drugoligaškom karavanu. Takođe, ženska futsal reprezentacija Srbije, koja je imala svoj debi u Sloveniji (više možete čitati na sledećem linku: PORAZ I REMI NA DEBIJU: ŽENSKA FUTSAL REPREZENTACIJA SRBIJE ISPISALA ISTORIJU U SLOVENIJI! ) nastupala je u sastavu u kom je svaka od igračica i dalje aktivna u univerzitetskom sportu. Sve su ovo razlozi zbog kojih je univerzitetski futsal jako bitan za magičnu igru na petoparcu u našoj zemlji, a krajem oktobra u Beogradu će se održati jedan od najkvalitetnijih studentskih turnira u Evropi. O čemu se zapravo radi?

Uniada je takmičenje pokrenuto u cilju promovisanja sportskog duha i pospešivanja zdrave komunikacije među mladima, ali i promocije univerzitetskog sporta u svom punom sjaju.

Pored turnira u futsalu, koji će se i ove godine održati u muškoj i ženskoj konkurenciji, Uniada će organizovati i nadmetanja u košarci, odbojci i rukometu, ali i sve popularnijim E - sport disciplinama: Counter Strike : Global Offensive, League of Legends i Dota 2. Turnir će se održati od 21. do 24. oktobra, a naš portal će se zadržati na futsalu i kao medijski partner ispratiće kompletan tok ove manifestacije. Više informacija o turniru, kao i aplikaciju za prijavu ekipe, možete pronaći na zvaničnom sajtu Uniade, kao i na zvaničnoj Fejsbuk stranici ove manifestacije:

ZVANIČNI INTERNET SAJT UNIADE

ZVANIČNA FEJSBUK STRANICA UNIADE

Treba napomenuti da su na ovom turniru prošle godine učestvovali i univerzitetski reprezentativci i prvoligaški igrači, a u ženskoj konkurenciji nastupala je skoro cela reprezentacija koja je ušla zlatnim slovima u istoriju srpskog futsala i odigrala prvi meč pod zastavom Srbije.

Takođe, bio je prisutan i veliki broj ekipa iz zemalja regiona i ostatka Evrope, što ovom turniru daje posebnu draž.

Kako je sve izgledalo prošle godine, možete pogledati na fotografijama preuzetim sa zvanične Fejsbuk stranice Uniade.

Last modified onTuesday, 28 August 2018 12:04

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.