Banner Top

Log in
A+ A A-

City park osvajač velikog ''FIS Gola''

Ekipa City parka osvojila je prvi FIS Gol nakon dugogodišnje pauze.

Ova ekipa je u velikom finalu ovog legendarnog turnira savladala Pekaru Zlatnu zrno sa 2:1, a oba gola za City park postigao je Zajko Zeba, koji je naknadno prijavljen kao pojačanje za ovu ekipu u završnici turnira. 

City park je u finalnom meču sa dva gola Zebe vodio 2:0, neizvjesnost u susret je vratio Dejan Debelnogić, ali je to bilo sve od ekipe iz Lukavice, pa City park nosi sa sobom pehar za najbolju ekipu i prvu nagradu.

U meču za treće mjesto Balon Dekor je poslije penala bio bolji od Hadžajlića. Golovima Omerhodžića i Handžića, Balon dekor je vodio sa 2:0, ali je Kenan Suković i u ovom meču nastavio da nemilosrdno trese mreže, te je sa dva gola odveo utakmicu u penale, gdje se ipak bolje snalazi Balon dekor i osvaja treće mjesto.

U veteranskoj konkurenciji najbolja je bila ekipa Vodovoda i kanalizacije. Josip Lokmer, Mirko Čampara, Haris Rokša, Branislav Arsenijević, Davor Marković i drugi su u finalu savladali Zamm MC. Nije dobro počelo po osvajača, Muris Krka je sa dva gola odveo Zamm do 2:0. Sa dva gola Harisa Rokše i jednim Davora Markovića, ViK pravi preokret, ali Šabanović vraća egal. Ipak, Davor Marković sa još dva gola kompletira hettrik i donosi ekipi pobjedu od 5:3.

Treće mjesto u konkurenciji veterana osvojila je ekipa SenSua koja je na penale bila bolja od Čengić vile.

FINALE SENIORI: CITY PARK - PEKARA ZLATNO ZRNO 2:1
FINALE VETERANI: ZAMM MC - VIK 3:5
UTAKMICA ZA 3. MJESTO SENIORI: BALON DEKOR - HADŽAJLIĆ 2:2 pen: 7:6
UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO VETERANI: SENSU - ČENGIĆ VILA 4:4 pen: 7:6.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.