Banner Top

Log in
A+ A A-

Strijelci raspucani osmog dana turnira FIS Gol

Osmog dana turnira FIS Gol, odigrane su samo tri utakmice, iako je predviđeno odigravanje šest susreta.

Ipak, zbog nedolaska ekipa, koje su izgubile šanse za plasman dalje, Takmičarska komisija je bila prinuđena registrovati te mečeve službenim rezultatima.
Tako su bodove za zelenim stolom dobile ekipe Sajmir Tihovića protiv Twin Cakesa, te Sensu protiv Stanić Trade, dok su bez ijednog boda ostale ekipe A2 i Art Teatra, s obzirom da se igrači nijedne ekipe nisu pojavili u zakazano vrijeme.
Međutim, u tri odigrane utakmice viđen je fantastičan mali nogomet, te veliki broj pogodaka.
Tako je u utakmici između Litena i Hadžajlića, postignuto čak 11 pogodaka, a slavila je ekipa Litena preokretom. Na kraju je bilo 6:5, iako je ekipa iz Visokog vodila i s 3:1 i 5:3.
Zukić je tri puta bio strijelac za Hadžajlić, dva pogotka dodao je i Lukhodžić, dok je pobjednička ekipa imala veliki broj raspoloženih igrača. Tako je Krka postigao dva pogotka, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Kolić, Haznadar, Feriz i Salčin.
Derbi meč odigrali su Zamm MC i Pekara Zlatno Zrno, koja je do ovog szsreta bila neporažena. Međutim, i njihovoj seriji stigao je kraj, a gotovo sam ih je pobijedio Anel Radmilović, koji je postigao hat-trick u trijumfu od 3:1.
Utješni gol i to kod rezultata 3:0, za Zlatno Zrno postigao je Dejan Debelnogić.
Napeto, borbeno, na trenutke agresivno i efikasno, bilo je u utakmici između Al Hana Apoteka i ekipe Paja taxi. Na kraju su Apoteke slavile sa 3:2, uz dva pogotka Ivice Marića i jedan gol Marija Miletića, dok su Vedad Kovač i Mirza Bašić bili strijelci za ekipu Paja Taxi.
Inače, obje ekipe su završile utakmicu sa igračem manje, s obzirom na to da su crvene kartone i jednu utakmicu suspenzije zaradili Edin Zukić i Adnan Arnautović.
Današnji program turnira je otkazan zbog vječitog derbija na Grbavici, te se utakmice posljednjeg kola po grupama igraju u četvrtak, dok je u petak predviđeno odigravanje osam četvrrtfinalnih susreta, u obje konkurencije.

SENIORI
SAJMIR TIHOVIĆI - TWIN CAKES 5:0 (pf)
PAJA TAXI- AL HANA APOTEKE 2:3
(Kovač, Bašić - Marić 2, Miletić)
ZAMM MC- PEKARA ZLATNO ZRNO 3:1
(Radmilović 3 – Debelnogić)
LITEN – HADŽAJLIĆ 6:5
(Krka 2, Feriz, Haznadar, Kolić, V. Salčin – Zukić 3, Lukhodžić 2)
STANIĆ TRADE- SENSU 0:5 (pf)
CAFFE A2- CAFFE ART TEATAR (obje ekipe ostale bez bodova)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.