Banner Top

Log in
A+ A A-

E-Sports i Balon dekor ostali maksimalni

Trećeg dana FIS Gola u Sarajevu gledaoci su mogli da uživaju u šest utakmica, tri u seniorskoj i tri u veteranskoj konkurenciji.

Planirano je bilo da se odigra sedam mečeva, ali se ekipa Caffe Art Teatar nije pojavila, pa je Balon Dekor službenim rezultatom stigao do druge pobjede na turniru. Tako su prvi meč večeri odigrali veterani Sarajeva i Starog Grada, a pobjedu je nakon boljeg izvođenja penala slavila Bordo ekipa, 8:7.

Stari Grad, je tri puta vodio, ali se Sarajevo tri puta vraćalo i na kraju slavilo prvu pobjedu na ovogodišnjem FIS Golu.

Nakon njih su na teren izašle ekipe Litena i Caffe Bar A2. Iskusna ekipa Caffe Bar A2 predvođena Zebom, Jahićem, Ligatom i drugima nije dozvolila da im se dogodi kao i u prvom meču da stvaraju šanse, konstantno prijete, ali primaju naivne golove i na kraju izgube, pa su sa 5:2 slavili prvu pobjedu na turniru. Zeba i Pašukan su doveli ekipu do prednosti od 2:0, ali je Maid Fejzić sa dva gola vratio egal, da bi utakmicu kraju priveli Šahmanija, Jahić i još jednom Zeba, za konačnih 2:5.

Veterani SenSu su sa 3:1 bili bolji od City Parka sa 3:1, dok su veterani Bisera sa 2:1 savladali BH Telekom

U preostala dva meča seniorske konkurencije, E-Sports je prvo sa 4:3 u odličnom meču savladao Vodovod i kanalizaciju. Ekipa iz Lukavice je do druge pobjede na turniru stigla golovima Kahvedžića, Milinkovića, Kovačevića i Ćehe, dok su za ViK pogađali Admir i Asim Mašić, te Ćuhara.

I na kraju večeri, sastali su se British Pub i LH Nekretnine. British Pub je slavio pobjedu od 3:1, a do nje su stigli  golovima Semira Guše, Admira Mujkića i Sedina Torlaka. Jedini gol za LH Nekretnine je postigao Amar Čavčić.

Rezultati:

SENIORI:

Balon Dekor - Caffe Art Teatar 5:0 p.f
Liten - Caffe Bar A2 2:5
E-Sports - ViK 4:3
British Pub - LH Nekretnine 3:1

VETERANI:

Sarajevo- Stari Grad 3:3 pen: 8:7
SenSu - City Park 3:1
BH Telekom - OFK Biser 1:2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.