Banner Top

Log in
A+ A A-

Od sutra ponovo ''Fis gol''

Malonogometni turnir FIS Gol, jedan je od najprepoznatljivijih brendova grada Sarajeva prije ratnih dešavanja.

Nažalost, tradicionalni malonogometni turnir, koji je na terenima kultnog Fisa okupljao majstore malog nogometa, dugo je čekao na svoj povratak, a ove godine ponovo je sa ljubiteljima futsala. U organizaciji Futsal kluba Centar, te suorganizaciji JU Centar za sport i rekreaciju, te Općine Centar, FIS Gol će ponovo zaživjeti u Sarajevu, a s obzirom na prijavaljene ekipe i imena, koja će se pojaviti, već sada možemo konstatovati da se radi o jednom od najkvalitetnijih turnira u cijeloj BiH.

Seniorski dio turnira broji 20 ekipa, a održat će se uporedo i veteranski turnir, koji je okupio 13 timova, među kojima je i FK Sarajevo, za kojeg će nastupati nekadašnji igrač ovog tima, okupljeni oko Agima Nikolića i Nedima Runde.

Seniori su podijeljeni u pet grupa, po četiri tima, dok veterani igraju u četiri grupe po tri ekipe, s tim što jedna grupa broji četiri tima. Već sutra igraju se prve utakmice u grupama A i B, a iz svake grupe po dvije ekipe idu dalje, nakon čega slijedi eliminaciona faza.

Finale je zakazano za 14. avgust.

"Smogli smo snage da ponovo organizujemo turnir koji je bio najjači u regionu. To ne bismo uspjeli bez pomoći Općine Centar i načelnika Nedžada Ajnadžića. Hvala i Centru za sport i rekreaciju, Ministarstvu sporta i kulture Kantona Sarajevo, Gradu Sarajevo i mnogim drugim. Nadamo se da će ovo biti početak lijepe priče. Svi znamo šta je ovaj turnir značio za Sarajevo. Što se tiče organizacije, potrudili smo se maksimalno. Doveli smo premijerligaške sudije, a za sigurnost će se brinuti zaštitari. Cilj je da turnir protekne u redu i miru, to se odnosi na sve učesnike", izjavio je Dženan Muminović, direktor turnira.

Turnir počinje u ponedjeljak 6. augusta i trajat će do 14. augusta, Igrat će se po sistemu 5+1, a nagradni fond iznosi 10.000 KM.

Satnica prvog dana

SENIORI

18:00: Sajmir Tihovići - ZAMM MC

18:45: Twin Cakes - Senigor

21:00: Stanić trade - Paja taxi

21:45: Sensu - City park

VETERANI

19:30: Vodovod i kanalizacija - OFK Biser

20:15: Mosa Sa - Čengić Vila

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.