Banner Top

Log in
A+ A A-

DRUGA FUTSAL LIGA SRBIJE: Banjica kreće u nova iskušenja, Milan Grahovac poručuje: Ambicije su pune tribine, opstanak i afirmacija mladih igrača!

  • Written by 
  • Published in Srbija
KMF Banjica Facebook.com/ KMF Banjica Beograd KMF Banjica

Srbija je poznata kao mala, ali veoma talentovana zemlja za sport!

U svim, kako timskim, tako i kolektivnim sportovima, Srbija se uvek nalazi u samom vrhu, a Beograd kao glavni grad takođe je iznedrio neke vrhunske asove koji su i dan danas idoli mnogima. Jedan kraj Beograda poznat je kao deo u kom je sport posebno popularan. U tom delu grada odrastao je Novak Đoković, čovek koji već godinama Srbiju predstavlja u najlepšem svetlu gde god da se pojavi, a FK Rad i svi timovi koji koriste halu SC Voždovac važe za 'rasadnike asova' i 'fabriku talenata'.

Upravo na Banjici počela je jedna lepa futsal priča, koja će ove godine dobiti svoj nastavak u Drugoj ligi Srbije! 2016. godine, grupa ljudi iz ovog kraja, puni entuzijazma započeli su priču u kojoj je cilj bio da Banjica dobije futsal klub. Magična igra na petoparcu jako je popularna u ovom delu grada, ali Banjici je nedostajao tim koji će predstavljati kraj i koji će publika sa zadovoljstvom dolaziti da bodri! Tako su Ivan Koljenšić, Milan Grahovac i ostali kojima je Banjica u srcu započeli priču, a naredne sezone će se, uz dosta ozbiljniju organizaciju, naći na mapi drugoligaškog karavana.

Tim je stao na noge, kako organizaciono, tako i u struci i igračkom kadru, za trenera je postavljen provereni stručnjak Slaviša Damjanović kome je titula sa Euromotusom izmakla 'za dlaku', a roster je pojačan mladim futsalerima željnim dokazivanja. O predstojećoj sezoni, koju će KMF Banjica započeti u ponedeljak 17. septembra u Lazarevcu, protiv Kolubare, pričali smo sa sportskim direktorom Milanom Grahovcem.

Igrački kadar Banjice ove sezone činiće mladi igrači željni dokazivanja. Možete li nas upoznati sa sastavom za narednu sezonu?

U novu sezonu ulazimo sa mladom i, pre svega borbenom, ekipom željnom dokazivanja. U tim je stigao supertalentovani Jovan Ristanović, ali i Đačanin, Jeličić, Sokić, Macanović, Vasiljević, Mijailović, Dimčić, Stojković, Šišović i mnogi drugi... Večina igrača je još neafirmisana i uz trenera Damjanovića imaće priliku za dobar rad i napredak.

Hala SC Voždovac bila je solidno popunjena u prve dve sezone postojanja kluba. Da li očekujete da će tribine i u predstojećem šampionatu biti pune?

Kroz prijateljske mečeve koje smo odigrali u pripremnom periodu naši prijatelji kluba i navijači videli su neku novu energiju i ove sezone očekujemo dobru posetu na tribinama.

Kompletan pripremni period futsaleri Banjice odradili su u Beogradu. Posle početnih treninga na igralištu FK Heroj u Jajincima, usledila je selidba u halu SC Voždovac gde se radilo svakodnevno. Da li ste zadovoljni pripremnim periodom?

Pripremni period smo odradili odlično, taktičko - tehnički deo bio je prepušten šefu stručnog štaba Slaviši Damjanoviću koji je svoj posao odradio fenomenalno, dok je igračima 'baterije napunio' kondicioni trener Nebojša Škorić.

Sedam pripremnih utakmica, u kojima su zabeležene tri pobede i četiri poraza. Banjica je dva puta slavila protiv Bjankonera, jednom protiv Indijansa iz Inđije, a poražena je od Paleža, Srpske, Jastrepca i Nove Pazove. Ipak, mlada ekipa je odlično parirala rivalima iz višeg ranga i svakako da raduje kako su momci odigrali skoro sve utakmice, a imajući u vidu da ni na jednom meču ekipa nije bila kompletna, jedno je sigurno - Banjica će biti 'tvrd orah' svakom protivniku. Da li ste zadovoljni kako su futsaleri odigrali pripremne utakmice?

Naš klub je odigrao sedam prijateljskih utakmica i zadovoljni smo kako ekipa za sada izgleda. Ipak, prostora za napredak ima i verujem da će uz trenera Damjanovića, sa kojim kompletan upravni odbor ima odličnu saradnju, to sve izgledati još bolje kako sezona bude odmicala.

Za kraj, koje su ambicije Banjice ove sezone? Liga je izuzetno zahtevna, borba za viši rang, ali i opstanak biće jako teška i neizvesna, gde možemo da očekujemo Banjicu na kraju sezone?

S obzirom na to da je ekipa i dalje mlada i bez puno iskustva, ali sa velikom dozom energije i motiva, naše ambicije su vezane za opstanak u Drugoj futsal ligi Srbije, ali i pune tribine SC Voždovac i afirmacija mladih igrača.

Da li će Banjica svoje ambicije i ostvariti ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, lepa sportska priča u ovom beogradskom kraju napreduje iz dana u dan, a to bi trebalo da prepozna i publika i popuni tribine SC Voždovac u drugom kolu kada Banjica bude igrala prvu utakmicu 'kod kuće', protiv Ekonomista. Za početak, ovu ekipu očekuje gostovanje Kolubari u Lazarevcu, u ponedeljak 17. septembra od 20:30.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.