Banner Top

Log in
A+ A A-

OSMICA ZA KRAJ! Univerzitet u Beogradu stigao do još jedne ubedljive pobede u borbi za peto mesto u Koimbri!

  • Written by 
  • Published in Srbija
Univerzitet u Beogradu - Univerzitet Petro Mohila slavlje naših igrača posle gola Majstorovića Printscreen/ Youtube.com Univerzitet u Beogradu - Univerzitet Petro Mohila slavlje naših igrača posle gola Majstorovića

Univerzitetska reprezentacija Univerziteta u Beogradu završila je učešće na Evropskim univerzitetskim igrama u Koimbri na petom mestu.

Kompletan tok Igara mogli ste pratiti na Futsal Balkanu, a izveštaje sa svih mečeva naše reprezentacije možete pronaći na sledećim linkovima:

ODLIČAN FINIŠ ZA PRVA TRI BODA: BEOGRADSKI STUDENTI SAVLADALI KOLEGE IZ VARŠAVE, SVOJE UTISKE POSLE MEČA IZNEO JE PRVI TRENER EKIPE PREDRAG RAJIĆ!

STUDENTI SAVLADALI PORTUGALCE ZA PRVO MESTO U GRUPI! KAPITEN NIKOLA MATIJEVIĆ ZADOVOLJAN: NAŠ CILJ JE ZLATNO ODLIČJE, VERUJEM DA ĆEMO POKAZATI DA SMO NAJBOLJI!

OSMINA FINALA POLOŽENA SA DEVETKOM: UNIVERZITET U BEOGRADU DEMONSTRIRAO SILU PROTIV IZRAELACA!

EVROPSKE UNIVERZITETSKE IGRE U KOIMBRI: VIDAN BOJOVIĆ ZADOVOLJAN POSLE PLASMANA U ČETVRTFINALE!

SLABA REALIZACIJA I NEDOSTATAK SREĆE STOPIRALI STUDENTE U KOIMBRI: UNIVERZITET U BEOGRADU PORAŽEN OD UNIVERZITETA MINJO!

VIKINZI PLATILI ZA PROMAŠAJE U ČETVRTFINALU: UNIVERZITET U BEOGRADU UBEDLJIV PROTIV NORVEŠKE ŠKOLE EKONOMIJE! SVOJE UTISKE POSLE MEČA IZNEO JE FILIP MINIĆ!

Posle meča za peto mesto u kom je naša reprezentacija ponovo demonstrirala moć i pregazila ukrajinski Univerzitet Petro Mohila sa čak 8:1 ostaje još veći žal što se ovaj tim nije vratio sa medaljom. Jer je sastav koji je selektovao prof. dr. Vladimir Vuletić, a koji su sa klupe predvodili Predrag Rajić i Vidan Bojović, imao aposlutno sve što je potrebno za zlatnu medalju! Kvalitet, iskustvo, odličnu atmosferu, svi igrači su bili odlično fizički pripremljeni i dugo su igrali zajedno... Sve je bilo na mestu, sve osim sreće... Sreće koja je nekada i presudan faktor u pravljenju vrhunskog rezultata!

Što se tiče same utakmice protiv Ukrajinaca i ovde je razlika u kvalitetu bila više nego očigledna! Poveli su naši reprezentativci preko Petraševića u 7. minutu, a do odlaska na odmor prednost je duplirao Ratković u 12 minuta kasnije. U nastavku, rapsodija studenata Univerziteta u Beogradu! Redom su pogađali Majstorović u 26. , Petrov u 27. , Nikitović u 30. i 31. , Pešić takođe u 31. i ponovo Petrov u 35. minutu za čak osam golova u mreži Ukrajinaca. Jedini pogodak za poraženu ekipu delo je Vladislava Kotova u 34. minutu, ali to je samo donekle spasilo čast Univerziteta Petro Mohila i nije uticalo na rezultat. Na kraju, Univerzitet u Beogradu - Univerzitet Petro Mohila 8:1 i peto mesto za našu selekciju na Evropskim univerzitetskim igrama u Koimbri. U odnosu na prošle igre, lestvica je podignuta jer je u Hrvatskoj osvojeno sedmo mesto, ipak ostaje velika žal za medaljom koju su svi sa pravom očekivali. Naša reprezentacija je završila takmičenje sa skorom od pet pobeda i jednog poraza i uz gol razliku neverovatnih 37:6, ali taj jedan gol, primljen posle kornera, koji je odlučio četvrtfinalni meč previše je koštao tim koji je selektovao Vladimir Vuletić.

Šta će se dešavati po povratku naše reprezentacije ostaje da se vidi, javnost u Srbiji može da bude ponosna na to kako su futsaleri Univerziteta u Beogradu predstavljali kako svoj grad i Univerzitet, tako i čitavu državu, na terenu, ali i van njega! A medalja neka sačeka sledeće Evropske univerzitetske igre čiji je domaćin upravo Beograd!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.