Banner Top

Log in
A+ A A-

ZAPAMTITE OVO IME - NEMANJA MAKSIMOVIĆ! Mladi golman, koji je iskočio u prvi plan pored najboljih srpskih futsalera!

  • Written by 
  • Published in Srbija
Nemanja Maksimović Privatna arhiva Nemanja Maksimović

Letnja sezona turnira uveliko traje i najbolji futsaleri iz celog regiona sele se iz grada u grad kako bi publici pokazali sve ono što futsal čini magičnom igrom na petoparcu.

Dve ekipe poznate kao dominantne, kako u Srbiji tako i u čitavom regionu su Sind i Lampone Meridian. Za ova dva tima veoma često nastupaju futsal reprezentativci Srbije i gde god se Sind i Lampone pojave završnica turnira je nezamisliva bez ovih timova. I kada se pored igrača kao što su Perić, Rajčević, Milosavac, Čizmar, Ramić, Krasnić, Rajić, Živić, Šošo i mnogi drugi u prvi plan ubaci jedan golman, onda je to svakako vredno pažnje! Još kada taj golman nije napunio ni 20 godina... Činjenica je da se radi o nečemu velikom!

Zato, zapamtite ovo ime - Nemanja Maksimović! Već na prvi pogled vidi se da je u pitanju golman vrhunskog potencijala. Građa dostojna najboljih svetskih čuvara mreže poput Paka Sedana, smirenost kao da se radi o golmanu sa 20 godina iskustva, a ne života i dečja radost posle svake odbrane i pobede je nešto šta su primetili svi koji su gledali bar jednu utakmicu ekipe Lampone Meridian kada je Nemanja bio na golu. Ništa od toga nije promaklo ni meni, kada sam Maksimovića gledao kako u Sremskim Karlovcima (gde je sasvim zasluženo bio i najbolji golman turnira) donosi pobedu i prolaz dalje svojoj ekipi u polufinale turnira, iako je situacija lako mogla da se okrene i da favorizovani Lampone bude poražen pre vremena. Da bi pratiocima Futsal Balkana malo bolje približili Nemanjinu životnu priču, doneli smo vam tekst sa jednim od najtalentovanijih golmana na ovim prostorima.

Za početak, reci nam odakle dolaziš, kojim putem je išla tvoja karijera, kao i kako si sa fudbala prešao na futsal?

- Dolazim iz Ugljevika, Republike Srpske. Kao veoma mlad sam počeo da treniram fudbal, od svoje osme godine, a nešto kasnije i futsal. Takmičenja za školu i turniri u mlađim kategorijama su uticali na to da više zavolim futsal. Tako sam prošle godine na takmičenju za srednje škole dobio nagradu za najboljeg golmana regije, a nešto kasnije i za najboljeg golmana republike.

Ove sezone branio si turnire za ekipu Lampone Meridian, koja je prilično dominantna na futsal sceni Srbije. Kako si došao u priliku da nastupaš za ovaj tim i kako se osećaš kada si na terenu sa igračima poput Rajčevića, Čizmara, Milosavca, Celina, Popovića, Guberinića i ostalih?

- Da, branio sam za ekipu koja se sastoji od vrhunskih igrača. U priliku da branim za takvu ekipu sam došao vjerovatno svojim trudom i zalaganjem na treninzima i terminima koje smo odigrali zajedno. Igrati sa takvim igračima je sjajan osjećaj i daje motiv da budete sve bolji.

Prošle sezone bio si član KMF Internacional, ali u konkurenciji reprezentativca Tomića i legende srpskog futsala Ranisavljevića nisi dobio pravu priliku. Koji je tvoj dalji plan za nastavak karijere? Postoji li neki klub za koji bi želeo da braniš? Imaš li nekog idola, nekoga na koga se ugledaš, kako u futsalu tako i u životu?

- Volio bi da treniram i nadjem klub u kome bi mogao da pokažem sve svoje kvalitete. Idol bi bio svakako moj otac, koji se takodje bavio ovim sportom i bio veoma uspiješan.

Koji su tvoji krajnji ciljevi i imaš li neki nedosanjani san što se futsala tiče?

- Svakom igraču je na početku karijere san da nekada postane dio reprezentacije, pa tako i meni.

U razgovoru sa Nemanjom lako se može primetiti da je pored toga što je vrhunski golman, u pitanju i veoma skroman momak. Kada sa manje od 20 godina uspete da uđete u prvi plan pored najboljih srpskih futsalera, a imate i veliku želju za treningom i napretkom, onda nema sumnje da ste na dobrom putu. Zato, zapamtite ovo ime - Nemanja Maksimović!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.