Banner Top

Log in
A+ A A-

SADA I ZVANIČNO: Poznati sastavi Prve i Druge futsal lige Srbije za sezonu 2018/19.!

  • Written by 
  • Published in Srbija
Fudbalski savez Srbije Fudbalski savez Srbije Fudbalski savez Srbije

20. jul bio je 'dan D' za Prvu i Drugu futsal ligu Srbije, tačnije za sezonu 2018/19. i izgled prva dva ranga srpskog futsala u narednoj sezoni.

Kao što je Futsal Balkan prvi pisao, a kasnije i novi član stručnog štaba i trenerskog tandema KMF Srpska, Đorđe Pantelić potvrdio i šta možete pročitati na sledećim linkovima:

FUTSAL BALKAN SAZNAJE: VELIKE PROMENE U PRVOJ I DRUGOJ LIGI SRBIJE ZA SEZONU 2018/19?!

TANDEM ZA VELIKA DELA: ĐORĐE PANTELIĆ SE PRIDUŽIO MILOŠU ALILOVIĆU NA KLUPI KMF SRPSKA!

Srpska će se naredne sezone nadmetati u elitnom rangu našeg futsala. Još jedno iznenađenje predstavlja i ekipa KMF Banjica u Drugoj futsal ligi Srbije! Da pojasnimo našim pratiocima o čemu se tu zapravo radi...

20. jul 23:59 časova bio je poslednji trenutak za podnošenje potrebne dokumentacije u kojoj bi se ekipe prijavile za takmičenje u Prvoj i Drugoj futsal ligi Srbije. Svi klubovi koji su na terenu izborili pravo da nastupaju u jednom od prva dva ranga srpskog futsala morali su do tog trenutka da podnesu svu potrebnu dokumentaciju. Odakle onda Srpska, koja je završila sedma u Drugoj ligi Srbije u sezoni 2017/18. i Banjica koja je završila peta u Trećoj ligi grupa Beograd u istoj sezoni, u ligama iznad?! 

Prema informacijama koje smo dobili, izvršen je premeštaj klubova, pa je tako KMF Internacional svoj klub iz Novog Sada premestio u Beograd i prepustio mesto u Prvoj ligi Srbije KMF Srpska, dok je Srpska isto uradila sa Banjicom. Sve je zakonski ispoštovano i urađeno na vreme tako da su ovi timovi dobili priliku da se naredne sezone bore u Prvoj i Drugoj ligi.

Sve ostale ekipe koje su na terenu izborile plasman u prva dva ranga srpskog futsala podnele su prijave, tako da će lige u sezoni 2018/19. izgledati ovako:

Prva futsal liga Srbije: 
 
Ekonomac Kragujevac
Nova Pazova
Novi Pazar
FON Beograd
Kalča Niš
Srpska Beograd
Jastrebac Blace
RB Valjevo
Smederevo
Ivanjica
Winter Sport Niš
Vranje
 
Druga futsal liga Srbije: 
 
Samo pravo Beograd
Pirot
Deus Sremska Mitrovica
Požarevac
Sopot
Banjica Beograd
Ekonomist Beograd
Kolubara Lazarevac
Bečej
Zufo Bujanovac
SAS Zrenjanin
Ekonomac 2 Kragujevac
 
Ovim je stavljena tačka na višemesečna nagađanja ko će nastupati u kom rangu srpskog futsala i klubovi će moći da počnu pripreme za iskušenja u narednoj sezoni. Titulu u Prvoj futsal ligi Srbije braniće Ekonomac koji je prelazni rok počeo sa dve transfer bombe o kojima više možete pročitati na sledećim linkovima:

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.