Banner Top

Log in
A+ A A-

TANDEM ZA VELIKA DELA: Đorđe Pantelić se pridužio Milošu Aliloviću na klupi KMF Srpska!

  • Written by 
  • Published in Srbija
KMF Srpska Facebook.com/ KMF Srpska Beograd KMF Srpska

Beogradski klubovi malog fudbala, Srpska i Ekonomist, bili su hit drugog dela šampionata Druge futsal lige Srbije.

Ovi timovi su, pod dirigentskim palicama Miloša Alilovića i Đorđa Pantelića, odigrali proleće iz snova i malo je falilo da stignu i do baraža za Prvu ligu. Alilović i Pantelić su na fenomenalan način izvukli iz svakog igrača ono najbolje što ima i to je rezultiralo nekim spektakularnim partijama!

U narednoj sezoni, ova dva velika trenera, biće na novoj misiji, ovog puta zajedničkoj! Đorđe Pantelić je odlučio da se priključi svom velikom prijatelju u stručnom štabu KMF Srpska, pa će zajedno činiti tandem koji već sada uliva strah u kosti svim protivnicima! Futsal Balkan je kontaktirao mladog trenera i sa njim je napravio kratku priču kojom će se naši pratioci upoznati sa planovima KMF Srpska, ali i odlukom da popularni Panta 'digne sidro' i napusti Ekonomist.

Za početak, čestitke na prelasku u stručni štab KMF Srpska! Kako je došlo do toga da klupu jednog beogradskog tima, zamenite klupom gradskog rivala?

- Hvala na čestitkama. Moram da kažem da je inicijativa za moj dolazak u KMF Srpska potekla upravo od Miloša Alilovića, čije mišljenje i stav kako u sportu tako i u životu, izuzetno cenim i poštujem. Alila smatra da mojim dolaskom i našim zajedničkim radom ekipa može dodatno da napreduje. Poziv od takvog čoveka i sportskog radnika kakav je on, svakako je prijao. Brzo i lako sam se dogovorio sa upravom. Prepoznao sam ambiciju, što je u sportu najvažnije. Što se tiče rivaliteta Ekonomista i Srpske, ja to tako ne bih nazvao.Čak šta više, mnogi igrači ova dva kluba se, koliko sam u upoznat, međusobno druže. Tako da sve ostaje u prijateljskom tonu i okvirima sporta.

Na klupi ćete sedeti sa Milošem Alilovićem. Koja će biti vaša, a koja zaduženja popularnog Alile?

- Nas dvojicu očekuje jedan opširan višečasovni sastanak u četiri oka na kome ćemo se, međusobno dogovoriti oko konkretnih zaduženja. Od uprave smo dobili odrešene ruke po pitanju rada i raspodele obaveza i zaduženja, a kad je tako onda ćemo se Alila i ja lako dogovriti oko toga. Potpuno sam siguran da među nama ne postoje, niti će postojati, bilo kakve predrasude. Između ostalog, Miloš je to i pokazao sopstvenom inicijativom oko mog dolaska u klub. Ukrstićemo međusobna saznanja i iskustva i uporediti ih sa potencijalom igračkog kadra. Na osnovu toga napravićemo strategiju i koncepciju koja je najbolja za tim i klub u celini.

Srpska je sezonu u Drugoj futsal ligi Srbije završila u vrhu tabele, a malo je nedostajalo da se izbori baraž za plasman u elitu. Ipak, po futsal krugovima kreće se priča da će Beograđani igrati Prvu ligu u sezoni 2018/19. i to tako što će doći do fuzije sa Internacionalom. Da li ima istine u ovim, i dalje kuloarskim, pričama i koji su uopšte planovi KMF Srpska za narednu sezonu?

- Srbija je mala zemlja i informacije u svim sferama jako brzo kruže. Krilatica - gde ima dima, ima i vatre - važi i u ovom slučaju. Koliko sam upoznat sa situacijom, preostale su još samo administrativne formalnosti kako bismo se sledeće sezone takmičili u Prvoj futsal ligi Srbije.Sa sigurnošću mogu da kažem da će tako i biti. Ambicije su da žestoko i naporno radimo, da stvorimo pozitivnu atmosferu oko igrača. Energija i entuzijazam su zaštitni znak kako Alilin, tako i moj i mislim da će igrači ostvariti najveći benefit iz svega. Iskustvo iz kratkog trenerskog staža mi govori da su sportski rezultati srazmerni količini uloženog truda, energije, volje i želje. Što se tiče igračkog kadra, postoji plan da se pojačamo sa nekoliko igrača. Alila i ja ćemo izaći pred upravu sa predlogom potencijalnih pojačanja. Neka od tih imena biće prekaljeni igrači koji imaju iskustvo igranja u eltnom rangu takmičenja, ali ćemo takođe predložiti i neke igrače koji imaju veliku perspektivu i koji će uz predan i ozboljan rad, žargonski rečeno, "nadoći" u skorijoj budućnosti.

Ovim odgovorom, Đorđe Pantelić je potvrdio priču o kojoj je Futsal Balkan pisao još početkom juna:

FUTSAL BALKAN SAZNAJE: VELIKE PROMENE U PRVOJ I DRUGOJ LIGI SRBIJE ZA SEZONU 2018/19?!

Ipak, zvaničnu potvrdu ove vesti dobićemo u danima koji su pred nama.

Kada počinju pripreme i koliko ćete aktivni biti na transfer pijaci? Iz izvora bliskih klubu moglo se čuti da će glavni igrači Internacionala u predhodnoj sezoni, Vladimir Milosavac i Davor Popović naredne godine zaigrati upravo za Srpsku. Da li biste voleli da vidite takve futsalere u timu i da li imate još neke igrače u planu kao potencijalna pojačanja?

- Plan priprema ćemo napraviti zajednički i predočiti ga rukovodstvu kluba. Datum početka još nije definisan, obzirom da još nismo u potpunosti upoznati sa kalendarom takmičenja. Što se tiče pojačanja, planove oko toga bih u ovom momentu zadržao u klupskim okvirima. Mogu samo da kažem da bih voleo obojicu da vidim u timu. Milosavac je prekaljeni as srpskog futsala, učesnik Evropskih prvenstava. Njegovo iskustvo bi u velikoj meri pomoglo mladom timu. Popović je takođe igrač reprezentativnog potencijala koji se nalazi u najboljim igračkim godinama. Ponavljam, voleo bih da budu deo ovog tima, a da li će tako i biti videćemo.

Za kraj, nešto o Ekonomistu... Vi ste jedan od pravih zaljubljenika u ovaj tim, kome ste dali zaista mnogo! Da li znate ko će vas naslediti na klupi ove ekipe i da li igrači Ekonomista možda mogu do plasmana u viši rang naredne sezone?

- Zahvaljujem se svima, i upravi i igračima, na sjajnoj saradnji! Priznajem da sam proveo najlepšu polusezonu u trenerskom radu sa tim momcima, koja je dodatno začinjena velikim uspehom. Izvukli smo zajedničkim naporima i više od maksimuma u prethodnih šest meseci. Sve to ostaje mi u najlepšoj uspomeni. Mislim da mnogi momci imaju potencijal. Moj iskreni i dobronamerni savet je da tim bude vođen od strane iskusnog Vladimira Stojkovića. Želim da SK Ekonomist nastavi sa napretkom i promocijom mladih igrača. Za svaki savet, ukoliko misle da im je potreban, zauvek im stojim na raspolaganju. Gde god bio, Ekonomski fakultet i SK Ekonomist ostaće deo moje najlepše životne priče.

Đorđe Pantelić je, dakle pred novim velikim izazovom. Kako će tandem Alila – Panta ovu misiju rešiti ostaje da se vidi, jedno je sigurno, KMF Srpska sa velikim ambicijama ulazi u sezonu 2018/19!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.