Banner Top

Log in
A+ A A-

VLADIMIR PRŠA JOVANOVIĆ POSLE TURNIRA U POREČU: Možemo i moramo mnogo bolje! Imamo pobednički mentalitet kao nacija, ali SAMO TO nije dovoljno za pobedu!

  • Written by 
  • Published in Srbija
Vladimir Prša Jovanović Facebook.com/ Vladimir Prsa Jovanovic/ Milan Mitrović photography Vladimir Prša Jovanović

Omladinska futsal reprezentacija Srbije zauzela je peto mesto na Futsal Week Summer Cup turniru u hrvatskom Poreču.

Orlići su odigrali pet fenomenalnih utakmica, a da su imali malo više sreće mogli su i do medalje. Šta se sve dešavalo u Hrvatskoj, možete pročitati na sledećim linkovima:

SJAJAN START ORLIĆA U POREČU: SRBIJA POSLE VELIKE DRAME SAVLADALA POLJSKU! (VIDEO)

MREŽA JE ZAKLJUČANA: OVO SU MIHAILO MARGETIĆ I VLADAN KOLJAJIĆ - JUNACI SRBIJE U POBEDI NAD POLJSKOM!

GLAVU GORE ORLIĆI, NIKAD PORAZ - SAMO LEKCIJA! OMLADINSKA REPREZENTACIJA SRBIJE ZAUSTAVLJENA NA KORAK OD BODA PROTIV HRVATSKE U POREČU!

SREĆO, GDE SI?! PORAZ HRABRIH ORLIĆA OD IRAKA U POSLEDNJEM MEČU GRUPNE FAZE TURNIRA U POREČU! (VIDEO)

ORLIĆI NAPADAJU PETO MESTO: SRBIJA BOLJA OD FINSKE U POREČU! (VIDEO)

ORLIĆI PETI U POREČU: SRBIJA I DRUGI PUT BOLJA OD POLJSKE ZA TRIJUMFALNI ZAVRŠETAK FUTSAL WEEK SUMMER CUP-A! (VIDEO)

REČ KAPITENA: LAZAR MARINKOVIĆ IZNEO UTISKE POSLE PETOG MESTA NA FUTSAL WEEK SUMMER CUP-U U POREČU!

Da li je ovo uspeh za naš nacionalni tim, šta je falilo za polufinale, koje su Orlići prikazanim partijama sasvim sigurno zaslužili i koliko će turnir u Poreču značiti za budućnost omladinske reprezentacije Srbije, pitali smo selektora Vladimira Pršu Jovanovića, uz čestitke na osvojenom petom mestu u veoma jakoj konkurenciji ekipa koje su već dugo na okupu:

- Hvala na čestitkama i slažem se da smo mogli da odigramo polufinale, ali ovaj put moramo biti samokritični. Prvo da kažem ono čime sam zadovoljan, a to je zalaganje na svakoj od pet odigranih utakmica, ali sam naučen da je to toliko normalno za svakog sportistu ili kolektiv da i ne treba tu stavljati akcenat. Utakmice su definitivno bile odlično iskustvo. Ne samo odigrane, nego i odgledane - počeo je priču Jovanović, da bi se potom dotakao i stvari koje nisu bile savršene i koje potencijalno mogu da postanu veliki problem u budućnosti:
 
- A sada da vam kažem čime nisam zadovoljan. Ja iskreno nisam zadovoljan rezultatom, jer sam siguran da ovi momci mogu više. Razlog zašto se nismo popeli makar još jedan stepenik (polufinale), leži u svakom igraču pojedinačno i u njihovoj posvećenosti. Siguran sam da postoji krivice i u stručnom štabu, ali o njoj neki drugi put. Imamo igrače koji slabije treniraju kada nisu u reprezentaciji i misle da će tako postići rezultat vredan pažnje, a to je definitivno nemoguće, čast nekolicini. Ako ne budu momci radili na unapređenju svojih tehničkih elemenata i na poboljšanju fizičke pripreme, svako za sebe, mislim da nemamo realnih izgleda da budemo na EP sledeće godine. Još ovaj put je moglo ovako, a od sledećeg okupljanja okrećemo novi list. Neka se igrači zapitaju sada gde se nalaze i koju odgovornost nosi nošenje grba dok ne bude kasno. Imamo pobednički mentalitet kao nacija ali samo TO nije dovoljno za pobedu. Ako nismo fizički dominantniji od ostalih, nećemo postići zacrtano, a onda će biti kasno da sve to ispravimo - zaključio je selektor omladinske reprezentacije Srbije, Vladimir Prša Jovanović.
 
Ovo su reči koje pozivaju na buđenje i veliki oprez! Činjenica je da omladinci Srbije poseduju veliki talenat i kvalitet, ali nikako se ne bi smele zapostaviti ni radne navike koje se stiču pre uplivavanja u seniorske vode. Situacija i dalje nije kritična, ali Jovanović, sa svojim saradnicima i igračkim kadrom uvek cilja na visok plasman, tako da bi svi ove reči trebali dobro da čuju i ozbiljno da shvate, kako bi prva generacija srpskih omladinaca ostvarila uspeh kakav i zaslužuje!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.