Banner Top

Log in
A+ A A-

DAME PIŠU ISTORIJU, MARIJA ARMUŠ PORUČUJE: Ovo je velika stvar za futsal u Srbiji!

  • Written by 
  • Published in Srbija
Marija Armuš Facebook.com/ Marija Armuš Marija Armuš

Ženski futsal u Srbiji piše svoje prve redove!

Dame će po prvi put obući dres nacionalnog tima i predstavljati našu državu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine! Kvalifikacioni turnir održaće se u periodu od 11. do 16. septembra ove godine, a Srbiju će sa klupe predvoditi Dejan Majes, dok će glavna uzdanica na terenu biti futsalerka KMF Meteora iz Zagreba i Fakulteta organizacionih nauka, Marija Armuš. Futsal Balkan je kontaktirao Mariju i zamolio je za prve utiske posle ove velike vesti za ženski futsal u Srbiji:

- Ovo je velika stvar za futsal u Srbiji! Kvalifikacije će se odigrati u septembru tako da mora dosta da se radi i brzo da se deluje, jer nemamo puno vremena. Nadam se da ćemo imati sreće u žrebu koji će se održati 5. jula, svesni smo da se maltene kreće od nule, ali isto tako verujem u posvećenost svih devojaka koje su, kao i ja, čekale ovaj trenutak, kao i u stručni štab kome smo poverene - počela je priču Marija, a zatim se je otkrila koje će to futsalerke biti u prvom planu kada je poziv u reprezentaciju u pitanju:

- Što se tiče igračica, naravno praviće se širi spisak devojaka iz studentske lige i sa turnira futsala i malog fudbala koje imaju bazu futsal znanja.

Za kraj, jedna od začetnica ženskog futsala u Srbiji otkrila je i šta očekuje od debija za nacionalni tim, kao i kakva će osećanja imati kada bude obukla dres Srbije:

Ne mogu bilo šta reći dok to ne doživim, ali sigurna sam da ću imati osećaj da sanjam i biću srećna što ćemo baš mi biti pionori razvoja ženskog futsala kod nas - zaključila je Marija Armuš.

Žreb za kvalifikacije će dakle biti održan petog jula, a na finalni turnir će se plasirati pobednici grupa ukoliko se budu formirale četiri grupe ili čak i niže plasirane ekipe u slučaju manjeg broja prijavljenih reprezentacija.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.