Banner Top

Log in
A+ A A-

DAME NA PARKETU: Barbara Izgarević i Marija Armuš iznele svoje utiske o nedavno završenoj ligi SUUB!

  • Written by 
  • Published in Srbija
Marija Armuš i Barbara Izgarević Facebook.com/ Marija Armuš Marija Armuš i Barbara Izgarević

Liga SUUB u konkurenciji dama nije donela ništa novo.

Beogradom ponovo vladaju devojke sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, a do titule su došle na spektakularan način u velikom finalu protiv 'večitog rivala', Fakulteta organizacionih nauka. Izveštaj sa ovog meča, kao i sa ostalih mečeva finalnog dana, ali i izjave učesnika finala i utakmice za bronzu u konkurenciji muškaraca možete pročitati na sledećim linkovima:

 
 
 
 
 
 
Za kraj priče o finalnom danu lige SUUB, spremili smo nešto specijalno. Barbara Izgarević i Marija Armuš, nastupale su jedna protiv druge u meču za zlatnu medalju iako su velike prijateljice i zajedno nastupaju za ŽMNK Meteora iz Zagreba. Više uspeha imala je Barbara, a tandem koji je stavio kamen temeljac ženskog futsala u Srbiji zajedno je prokomentarisao finalni meč.
 
Kako ste videli finalni meč lige SUUB?
 
Marija Armuš (FON):

- Kao borbu protiv vetrenjača, ove godine mi smo izgubile utakmicu već u prvih 30 sekundi, svake godine je sličan scenario. Teško je motivisati celu ekipu nakon dosadašnjih susreta i ohrabriti ih da možemo da iznenadimo večitog protivnika.

Barbara Izgarević (FSFV):

Jedina zanimljiva utakmica Univerzitetske lige je upravo protiv FON-a, celu sezonu sam čekala na ovu utakmicu. Nisam očekivala da ćemo napraviti ovoliku rezultatsku razliku, pošto treniram sa FON-om, znala sam koliko su fizički i taktički pripremljenije, pa sam očekivala veći otpor.

Da li ste zadovoljni celom sezonom uopšteno?

Marija Armuš (FON):

- Ono sto prikazujemo tokom cele godine sušta je suprotnost finalne utakmice, jednostavno kao ekipa imamo psihičku blokadu kada igramo protiv 'Dif'-a, nemam drugi odgovor za prikazanu igru u finalu s obzirom da smo jedina ekipa koja konstantno i mnogo trenira tokom cele godine.

Barbara Izgarević (FSFV):

- Ova sezona je po kvalitetu ekipa bila najslabija do sada. Ako zanemarimo to, zadovoljna sam učinkom moje ekipe, pogotovo mladim nadama koje su se fenomenalno uklopile u tim. Posebno me čini srećnom činjenica da iz godine u godinu igramo sve lepši futsal.

Koliko vam Univerzitetska liga znači za profesionalnu karijeru u futsalu?

Marija Armuš (FON):
 
- U Univerzitetskoj ligi sam zavolela sve čari futsala, ona predstavlja dobru pripremu za dalju karijeru iako smatram da je ove godine podbacila po kvalitetu, pamtim godinama unazad da su utakmice pre finala bile neizvesnije u odnosu na ovu sezonu.
 
Barbara Izgarević (FSFV):
 
- Smatram da je Univerzitetska liga dobra baza za pronalaženje igrača. Lično mi znači zato što mogu da uvežbam neke poteze, koje kasnije mogu da primenim protiv jačih protivnika.
 
Kako se osećate na terenu kada igrate jedna protiv druge?
 
Marija Armuš (FON):

- Znam je dobro, protiv nje mi nije teško već zanimljivo, ali protiv cele njene ekipe jeste s obzirom na statistiku naših susreta. Šalim se, jedva čekam da prođe tih sat vremena godišnje kada ne smem da joj odigram pas.

Barbara Izgarević (FSFV):
 
Ja jesam igrala protiv FON-a, ali ne i protiv Marije. Nakon njenog pogrešnog pasa, ja sam dala gol... Marija je bila naš šesti igrač na terenu. (uz osmeh na licu je zaključila Barbara)
 
Za kraj, pitali smo Barbaru Izgarević i da li je povreda koju je doživela na finalnom meču Univerzitetske lige lakše ili teže prirode, kao i kako se osećala kada je dobila nezgodan udarac:
 
Iskreno, kada sam pala jako sam se uplašila da neću moći ni da savijem nogu, kada sam to uspela znala sam da sam dobro i da ću nastaviti susret. Primetila sam da je bilo dosta faulova na utakmici i da nakon ustajanja sledi aplauz, pa sam morala da odglumim kaskadera - u šaljivom tonu završila je razgovor Barbara.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.