Banner Top

Log in
A+ A A-

TRIO FANTASTIKO POJAČAO ŽMNK METEORA FUTSAL: Prvi utisci Marije, Barbare i Jovane posle transfera u zagrebačkog prvoligaša!

  • Written by 
  • Published in Srbija
Marija Armuš, Barbara Izgarević i Jovana Jevremović Facebook.com/ MNK Meteora Futsal Marija Armuš, Barbara Izgarević i Jovana Jevremović

Ženski futsal u Srbiji dobija na popularnosti u poslednje vreme.

Aleksandra Dobrosavljević postala je nova futsalerka libanskog AUST-a, a priču o njoj možete pronaći na linku ispod:

OVO JE ALEKSANDRA DOBROSAVLJEVIĆ, NOVI ČLAN SRPSKE KOLONIJE U LIBANU: SA AUST-OM SU AMBICIJE NAJVIŠE – OSVOJITI SVE ŠTO SE MOŽE OSVOJITI!

Pored Aleksandre, još tri devojke su u centru pažnje balkanske futsal javnosti ovih dana. Marija Armuš, Barbara Izgarević i Jovana Jevremović, članovi univerzitetske reprezentacije Srbije i jedne od najzaslužnijih što je ženski futsal u našoj zemlji u velikoj ekspanziji, pojačale su redove MNK Meteora Futsal iz Zagreba. Marija i Jovana već godinama nastupaju za futsal sekciju Fakulteta organizacionih nauka, dok je Barbara kapiten ekipe koju čine studentkinje Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Naš sajt je rešio da kontaktira sve tri devojke i zamoli ih da naše pratioce malo bolje upoznaju sa klubom u koji su otišli.

Za početak, na koji način ste uspele da stupite u kontakt sa ljudima iz MNK Meteora Futsal?

- Igrali smo dve godine zaredom Zagreb Winter Cup, ubedljivo najjači ženski futsal turnir. Tu smo upoznale Vedrana Prgu, sada predsednika kluba, koji je posle uspešno organizovanih turnira želeo da osnuje klub i priključi se prvenstvu u Hrvatskoj. Svideo mu se način igre, naša srčanost i atmosfera na terenu i van njega. Uputio nam je poziv na koji smo mi odgovorile potvrdno sa oduševljenjem znajući koju težinu nosi to za srpski futsal. Klub se osnovao i već beležio prve pobede – rekla je Marija Armuš , a na njene reči nadovezala se Barbara Izgarević:

- Pre dve godine smo upoznale Vedrana Prgu osnivača i predsednika kluba ŽMNK Meteora Futsal,  kada smo ga upoznale bio je organizator jednog od najboljih ženskih futsal turnira Zagreb Winter Cup-a na kom smo i ove godine nastupale pod imenom Tempo Soft. Skoro je odlučio da osnuje klub, u nama je prepoznao velike borce i devojke koje su opsednute futsalom, smatrao je da smo mi prave igračice za njegovu ekipu. Sa oduševljenjem smo prihvatile njegov predlog da zaigramo u hrvatskoj ligi, jedva čekam da zaigramo na petoparcu. Ekipa nam je mlada, nisam imala priliku da upoznam ceo tim, saigračice koje sam upoznala su veoma dobre, a uglavnom su sve igrale ili još uvek igraju veliki fudbal. Dobile smo i novi nadimak – 'Purgerice' što znači da su nas dobro prihvatile. Veoma sam zadovoljna našim prvim transferom – rekla je Barbara.

Jovanu Jevremović smo zamolili da kaže nešto više o samom klubu.

- Meteora futsal je novoosnovani klub koji se tek od ove godine takmiči u HMNLŽ. Međutim igrački kadar čine iskusne i jako dobre fudbalerke, koje su se već pojavljivale na futsal turnirima, tako da kada se postigne željena uigranost i ispune taktičke zamisli trenera Stipe Marušića ocekujem da Meteora izraste u veoma ozbiljnu ekipu koja će juriti sam vrh – rekla je Jovana, a Marija je dodala sledeće:

- Ima par posvećenih klubova u prvenstvu koji treniraju tokom cele godine, napravili su osetnu razliku u odnosu na ostale ekipe. Znajući Vedrana verujem da će se klub brzo priključiti elitnom društvu.

Prilikom registracije pojavili su se izvesni problemi sa papirologijom, ali su oni uspešno rešeni. Sve tri devojke su prezadovoljne što se cela priča završila pozitivno.

- Imale smo problem sa registracijom, kasnili su papiri iz našeg saveza i nismo mogle nastupati prvih 6 kola. To nas nije sprečilo da treniramo sa ekipom. Devojke su nas prihvatile i dobro je što zbog različitih igračkih karakteristika možemo učiti jedne od drugih. Sviđa mi se trenerov pristup jer smatram da je teže raditi sa ženskim ekipama. Željne smo dokazivanja i nadam se da ćemo otvoriti vrata da još igračica krene našim stopama – rekla je Marija Armuš, a nadovezala se Jovana Jevremović:

- Naravno da jesmo zadovoljne. Ovo je bitan korak, ne samo za našu karijeru nego i za ženski futsal u Srbiji. Ekipa je sjajna, saigračice su nas divno prihvatile, vlada jedna lepa prijateljska atmosfera i verujem da nas čeka divan period.

Evropsko prvenstvo u futsalu za muškarce počeće 30. januara u Ljubljani. Evo šta o šansama naše reprezentacije, ali i samom šampionatu imaju da kažu ove tri devojke.

- Za nas je ključna ta prva utakmica sa domaćinom, na kojoj smo oslabljeni neigranjem Perića i Aksentijevića, ali i pored toga verujem da imamo kvalitetan tim koji može sigurno do četvrtfinala, a i dalje. Posebno me raduje što će boje Srbije braniti i članovi univerzitetske lige – rekla je Jovana Jevremović.

Barbara takođe veruje da Orlovi mogu daleko:

- Samim tim što se igrački kadar nije drastično promenio dolaskom novog selektora, smatram da naši momci imaju velike šanse da osvoje medalju na Evropskom prvenstvu u Ljubljani. Ovu priliku ću iskoristiti da im poželim sreću, a Andriji Stankoviću igraču KMF FON da čestitam na tome što će braniti boje naše reprezentacije – rekla je Barbara, a Marija se nadovezala na njene reči:

Фотографија корисника KMF FON Beograd

- Drago mi je što se sastav od FutsalEura 2016 nije mnogo izmenio, to samo povećava šanse za još boljim plasmanom. Prva utakmica sa Slovenijom biće bitna zbog njihove prednosti domaćeg terena , ali verujem u Srbiju i da ćemo nadomestiti nemogućnost igranja kapitena Perića i Mikija Aksentijevića . Za kraj bih rekla samo još jedno - Andrija Stanković, zapamtite to ime! – nahvalila je svog 'kolegu' sa fakulteta Marija Armuš.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.