Banner Top

Log in
A+ A A-

Kačarevo ispred SAS-a

  • Written by 
  • Published in Srbija

     Izveštaj komesara Obradović Milana i Čočič Seada, o Vojvođanskoj futsal ligi, i kažnjavanju dva kluba. Tako da su prvi deo takmičenja umesto stratnih osam priveli kraju jesenji deo prvenstva samo šest klubova...

 

     Što se tiče Futsal lige Vojvodine,tu smo se odmah na početku prolećnog dela susreli sa ozbiljnim problemima. KMF „SREMSKI VITEZOVI“ NISU USPELI DA OBEZBEDE adekvatnu halu, pa su iz opravdanih razloga isključeni nakon dve neodigrane utakmice, a shodno članu 69., istim je zabranjeno takmičenje i u narednoj godini, te mogućnost napredovanja u 2017/2018. godini ukoliko se takmiče i budu u plasmanu za napredovanje.

     Ekipa KMF“INDIANS” Inđija je isključena nešto kasnije, takođe zbog dve neopravdane neodigrane utakmice (ekipi nije dozvoljeno da nastupa pod suspenzijom, nastalom zbog neplaćanja službenih lica-jedina ekipa koja je kvarila uspostavljen sistem isplate službenih lica), te je im ova ekipa isključena iz takmičenja sa potpuno istom kaznom kao i kmf “Sremski vitezovi“ iz Iriga. Obzirom na ozbiljnost kazne, odluka je donešena uz obaveštenje sekretara saveza, kako se ne bi narušio uspostavljen sistem poštovanja Propozicija za takmičenje. Ostalo je 6 ekipa u takmičenju, stoga se igralo pet (5) kola sa po 3 utakmice u kolu. Ukupno je odigrano 29 od 30 utakmica, obzirom da je utakmica KMF“SAS“-KMF“KRUNA“, registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina jer ekipa gostiju nije otputovala na utakmicu, zašto je kažnjena sa – 6 bodova, pa je i kapiten ekipe kažnjen sa 2 utakmice zabrane nastupa (po izjavama zvaničnih lica kluba, igrači su bili krivci za neodlazak na utakmicu). Predsednik kluba Joković Petar kažnjen je zabranom vršenja dužnosti u fudbalskom sportu u trajanju od dva meseca, kao najodgovornija ličnost u klubu. KMF Kruna je naknadno kažnjena sa još -3 boda, zbog odlaska na utakmicu sa malim brojem igrača i prekida iste u Bečeju, a i sa 3.000,00 dinara jer kao domaćin nije ispoštovala Propozicije, nije imala komesara bezbednosti. Obzirom da je klub upozoren da kaznu uplati, a da to nije izvšio, donešena je odluka o suspenziji istog i shodno članu 36 DP FSS, zabrani registrovanja igrača sve do ispunjenja svojih obaveza. Žalosno je to da je ovo ekipa člana Komisije za Futsal FSV. U takmičenju je pokazano 21 žuti karton (1,5 po utakmici) te 1 crveni karton (nastao zbog 2 žuta kartona na istoj utakmici-1 utakmica pauze), i već navedena kazna kapitena kmf “KRUNA“-2 utakmice zbarane nastupa.

     Postignuto je 137 pogodaka na 15 utakmica ( što je izuzetan prosek 9,133 po utakmici) Na opšte iznenađenje, jesenji prvak je ekipa KMF“KRALjEVIĆEVO“ - Kačarevo, koja je direktnom pobedom od 9-1 nad KMF „SAS“ iz Zrenjanina, osvojila titulu jesenjeg prvaka, iako su gosti bili apsolutni favoriti.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.