Banner Top

Log in
A+ A A-

Jastrebac: Opstanak nam pripada

Poštovaćemo odluku IO FSS

Debitant u elitnom društvu Jastrebac sjajno je privao u jesenjem delu šampionata, nakon čega je usledio pad u prolećnom delu i selidba u niži rang. Nadu da mogu za zelenim stolom da ostanu u društvu najboljih, Blačanima daje odluka Euro Motusa da odustane od takmičenja, jer su baš oni prvi ispod crte. Povodom novonastale situacije rukovodstvo Jastrebca oglasilo se Saopštenjem za javnost, koje prenosimo u celosti.

,,Nakon potpuno iznenađujuće i šokantne vesti da Euro Motus odustaje od daljeg takmičenja u Prvoj ligi Srbije, odlučili smo da se obratimo javnosti.

Pre svega želimo da izrazimo žaljenje, jer prestaje da postoji jedan tako dobro organizovan klub kao što je Euro Motus. Iako je relativno mlad, taj klub je pokazao veću zrelost nego većina klubova sa daleko dužom istorijom. Šta se zbilo i koji je razlog za njihovo odustajanje ne znamo niti želimo da ulazimo u to. Euro Motus je naš prijateljski klub i trenutna dešavanja nisu sigurno bez razloga. Jedno je sigurno, a to je da najviše ispašta srpski futsal, koji je ostao bez kluba koji je bio pravo osveženje na futsal sceni i klub koji je jedini mogao da učini Prvu ligu interesantnom do samog kraja.

Što se tiče nas, kao eventualnog povratnika među elitom, želimo da naglasimo da smo potpuno spremni za to. Kao klub koji je prvi ispod crte imamo sva prava da se nadamo povratku u Prvu ligu, s obzirom da propozicije tako nalažu, naravno konačnu odluku donosi Izvršni odbor FS Srbije.

Svojim igrama, naročito u prvom delu sezone, dokazali smo da nam je mesto među najboljima, međutim u nastavku prvenstva, bili smo znatno oslablejni neigranjem nekolicine igrača što nas je i koštalo ispadanja. Sve to što se dešavalo za nas je bilo jedno ogromno iskustvo. Sada, poučeni iskustvom sigurno nećemo ponavljati iste greške, gde god nastavili takmičenje. Povratak u elitu shvatili bi kao veoma srećnu okolnost po nas i neku vrstu nagrade za veliko zalaganje i požrtvovanje koje smo pokazali igrama u Prvoj futsal ligi.

Dajemo punu podršku čelnim ljudima futsala u Srbiji kao i čelnicima FS Srbije u odlučivanju i daljem radu.”

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.