Banner Top

Log in
A+ A A-

Rajčević: Do titule lakše od očekivanog

Pretplaćen na trofeje

Slobodan Rajčević uspeo je da sa Nacionalom odbrani titulu u Hrvatskoj i pridodat je peharu Kupa Hrvatske ranije osvojenog. Uspešnim partijama srpski reprezentativac nastavio je nisku uspeha sunarodnika Mladena Kocića i Borka Surudžića koji su ranijih godina takođe omogućili hrvatskom timu da se okiti peharom.

U karijeri je Rajčević do sad osvajao titule i sa Ekonomcem (5) i Mayaden-om (Liban), dok je pehar namenjen osvajaču Kupa podizao sa Ekonomcem (2), SAS-om, Fenerbahčeom (Azerbejdžan). - Do titule smo lakše došli nego što smo očekivali. Split je jako kvalitetna ekipa, ali u finalnoj seriji nisu pokazali maksimum.

Svaki meč je sam po sebi bio težak, ali smo iz svakog izlazili kao pobednici. Imali ste dobru atmosferu u ekipi?

- Saigrači su bili fenomenalni. Osećaj je bio kao da se znamo dug niz godina. Stekao sam utisak da zajedno pet godina, ne pet meseci. Nacional je jako organizovan klub, velika je šteta što nema više takvih timova u regionu. Hrvatska liga je kvalitetnija od srpske, poseduje veći broj stranaca u njoj i ujedno su kvalitetnije ekipe. Srbija ima Ekonomac, koji je već godinama u samom vrhu Evrope i to je sve.

Uspeli ste da dođete do oba trofeja uprkos problemima koje je imao predsednik Ivica Đolo?

- Predsednika Đolo trudi se da obezbedi igračima sve, kako bismo bili koncentrisani samo na igru. Malo je pri kraju šampioanta bilo trzavica oko plaćanja, ali verujem da će on sve dugove podmiriti i nastaviti tamo gde je stao, a to je stvaranje jedne jake evropske ekipe. Nije moglo bez trzavica ni na parketu, u drugom meču došlo je praktično do tuče.

Vi ste pažnju skrenuli na sebe evrogolom?

- Ne bih baš rekao da je bilo tuče. Sve je to normalno u finalu bilo kog prvenstva, sve to se viđalo i u Italiji, Španiji I Rusiji, pa zašto i kod nas ne bi bilo varnica. Srećan sam što sam uspeo da se lepim potezom predstavnim publici.

Koga priželjkujete na žrebu za baraž za EP u Sloveniji?

- Voleo bih samo da izbegnemo Hrvatsku, jer smatram da obe reprezentacije poseduju kvalitet da budu na EP. Šteta bi bilo da neko od nas ne ode u Sloveniju. Što se tiče ostalih reprezentacija, sve mi je jedno koga ćemo dobiti u baražu, kvalitetniji smo od svih ostalih reprezentacija. Euro Motus je posle dve godine preostao da postoji?

-Velika je šteta za srpski futsal. To je jedina ekipa koja je išla Ekonomčevim putem. Ali za uspeh i titule, potrebno je vreme i naporan rad. Oni su izdržali samo dve godine, a to je jako malo...

Ostajete u Nacionalu ili?

- Još uvek se ne zna gde ću nastaviti karijeru. Sad mi je u prvom planu odmor, zaslužio sam ga…

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.