Banner Top

Log in
A+ A A-

Pantelić: Voljni momenat sputao visoke ambicije

Pobeda nad FON-om donela opstanak

Nova Pazova je šampionat završila na sedmoj poziciji sa 30 bodova, skorom od 9 pobeda, 3 remija i deset poraza uz gol razliku 79:86. Pazovčani su bili u grupi timova koji su se borili za opstanak, ali uspeli su pod vođstvom trenera Đorđa Pantelića da ostanu u društvu najboljih.

- U trećoj prvoligaškoj sezoni imali smo visoke ambicije potkrepljene činjenicom da raspolažemo dobrim igračkim kadrom, koji je već stekao ozbiljno iskustvo igranja u najelitnijem rangu takmičenja. Dodatno smo bili ohrabreni uspešnim startom prvenstva, što je bio rezultat dobro odrađenih letnjih priprema. Međutim, situacija koja nam se ponavlja iz godine u godinu je neshvatljiv pad voljnog momenta, pristupa obavezama i samog odziva na treninzima, negde od petog kola i jesenjeg i prolećnog dela šampionata. Takve okolnosti po pravilu rezultiraju padom na tabeli i ulaskom u ozbiljan problem sa bodovnim saldom.

Iz izrečenog može se zaključiti da niste zadovoljni?

- Nisam u potpunosti zadovoljan onim sto smo pokazali u protekloj sezoni, smatram da je ovaj tim mogao mnogo više i to sa vrlo malo dodatnog angažovanja što nije bio slučaj. Da se ne bi pogrešno shvatilo, ja sam deo tima i kad kažem da nisam u potpunosti zadovoljan, naravno da tu mislim i na sebe, a ne samo na igrače. Igrali smo sa mnogo oscilacija. Zvucaće paradoksalno, ali zadovoljniji sam igrama u jesenjem delu kada smo uzeli manje bodova nego u prolećnom. U drugom delu primali smo veliki broj jeftinih golova iz nekih neshvatljivih taktičkih grešaka u tranziciji, a ne iz pozicione igre četiri na četiri. Mislim da je pravi udarac, ali i oteznjenje stiglo pet kola pre kraja kada smo katastrofalno poraženi u Gornjem Milanovcu.

Na kraju zadržali ste elitni status?

- Uspeli smo da u najvažnijoj utakmici prvenstva isčupamo u poslednjem minutu pobedu protiv FON-a. Taj rezultat nas je praktično obezbedio što se tiče opstanka.

Briljirali ste u Kupu?

- Uspeli smo da se ušunjamo u polufinale u kojem smo poraženi u Kragujevcu od osvajača duple krune Ekonomca. Moram biti objektivan, pa reći da smo imali i povoljan žreb do polufinala. U svakom slučaju prvi put od osnivanja smo stigli tako daleko u Kupu, što je obradovalo sve u klubu.

Kako ocenjujete kvalitet šampionata?

- Proteklo prvenstvo je bilo verovatno najkvalitetnije u poslednjih nekoliko godina. Imali smo dve ekipe koje su praktično nepobedive i deset ostalih ekipa od kojih je svako svakog mogao da pobedi. Derbi Euro Motusa i Ekonomca rešio je pitanje prvaka. Prava je šteta što obe ekipe ne mogu u Ligu šampiona, jer smatram da bi i jedni i drugi imali šta da pokažu. FON je bio ubedljivo treći. Odskočili su pristupom, željom i ozbiljnom fizičkom pripremljenošću. Svi ostali su praktično bili u istom košu sa izuzetkom Kalče koja je imala ozbiljnu bodovnu zalihu na polusezoni, pa su neke utakmice drugog dela prvenstva igrali opušteno i ležerno. Za Smederevo i Novi Pazar sam od početka prvenstva tvrdio da će kad tad proraditi, obzirom na kvalitet igrača koji i jedni i drugi poseduju. To se i obistinilo. Smederevo je zaređalo sa pobedama odmah na početku drugog dela prvenstva, zatim se pojavio i Novi Pazar sa dugačkom serijom. Naša pobeda protiv FON-a, praktično je svela i borbu za opstanak na jednu utakmicu i to između Deusa i Jastrepca, obzirom da su već ispali Metalac Kolorado, Leteći Holanđanin i Koperniks SAS. Bolje se snašao Deus, čestitam im na tome, jer su pored velikih promena ekipe u toku prvenstva uspeli da izbore opstanak.

Kad počinjete pripreme za naredni šampionat?

- Prvenstvo će početi nešto kasnije nego prethodnih godina zbog obaveza reprezentacije. Mi ćemo kompletan pripremni ciklus obaviti u Novoj Pazovi, zakazao sam početak priprema za prvi dan avgusta.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.