Banner Top

Log in
A+ A A-

Radnički najefikasniji u Srbiji

Futsal u Srbiji ima definitivno budućnost. To dokazuju i rezultati momaka iz KMF Radnički iz Niša, koji su osvojili prvo mesto u trećoj ligi grupa Istok, i naredne sezone igraće u višem rangu, a uz prvo mesto ide i 127 postignutih golova. Tim povodom razgovarali smo sa trenerom i predsednikom kluba Nenadom Veljkovićem, popularnim Kempesom.

Kako je sve počelo?

- Počeli smo pre tačno godinu dana igrajući "amater ligu" koja se svake godine održava u školskom dvorištu osnovne škole " Učitelj Tasa " u Nišu. Osvojili smo prvo mesto i 20 000 din i to je bio početni budzet kasnije oformljenog "Kmf Radnicki 2010" . Cilj je bio pre svega da se napravi ekipa koja će da bude po svemu drugačija od svih ekipa u Nišu i ovom delu Srbije. Ekipa koja će posle poraza pružiti ruku protivniku, ekipa koja neće ni jednog trenutka vršiti pritisak na sudije, ekipa koja pre svega treba da izgleda dostojno imena koje nosi. U tome smo sa ponosom mogu da kažem uspeli i ovim putem želim da čestitam svojim igračima i članovima uprave na tome.

 

Gde ste i kako trenirali?

- Kao novoosnovani klub prava na termine od grada nismo imali, tako da smo treninge održavali na terenu već pomenute osnovne škole kada su nam vremenski uslovi dozvoljavali, a fitnes centar " Ultimate " smo imali na raspolaganju u periodu kad je nemoguće bilo raditi na otvorenom.

 

Uveli ste dosta novina, koje su igrači odlično prihvatili

- Ono sto je najbitnije je da smo radili na sistemu igre 4-0 i 3-1 sa lažnim pivotom u napadu, a odbranu na 3/4 terena odnosno ispred protivničkog gola. Kako je sezona odmicala to je sve bolje izgledalo, i nadam se da ćemo u sledećoj sezoni dobiti termine kako bismo mogli da radimo u kontinuitetu na već pomenutim stvarima. U svim utakmicama se videlo da igrači znaju od početka šta žele, da postoji neki sistem u oba pravca i u napadu i u odbrani, da su opasni i iz prekida i to je ono što zaista raduje i gura napred. Ekipa Minersa iz Majdanpeka nam je bila cele sezone za petama, poslednja tri kola nismo imali prava ni na nerešen rezultat, što je stvaralo pritisak kod ove ekipe ciji je prosek godina 20, a oni su na tim utakmicama postigli ukupno 26 golova.... Još jedna činjenica koja raduje.

 

Šta mislite o novinama koje su uvedene u srpski futsal dolaskom novog selektora?

- Ostaje žal samo što ni na jednoj utakmici u sezoni i pored ovakvih rezultata nismo videli pomoćnog trenera futsal reprezentacije Vojkana Vukmirovića koji bi trebalo da se zalaže upravo na ovome, da neki novi klinci izadju na futsal scenu. U razgovoru sa selektorom Goranom Ivancicem bilo je priče upravo o tome da je potreba fokusirati se na mladje generacije što smo mi i učinili ali koordinatora za Region Istočne Srbije na našim utakmicama nismo videli. Nadam se iskreno da će i to da se promeni, jer zaista ne shvatam kako se selektiraju igrači bez gledanja utakmica.

 

Naravno bez prijatelja kluba se ne može, ko je pomagao ove godine?

- Moram da se zahvalim ljudima koji su nam pomogli da postojimo i da sve ovo ostvarimo. " Rasadnik Žića " "Lift Taxi " " Agencija za nekretnine PERMETI " "Juice bar " " Memoris " " Podrum Dulanovic" " Gagy stil ". Hvala takodje i Futsal Balkanu na interesovanju i nadamo se daljoj saradnji!

Sportski pozdrav iz Niša.

 

Hvala Nenadu, želimo puno sreće i uspeha u narednim sezonama

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.